Eмисия новини
от 12.00 часа

Sofja pret edicionin e 20-të të "Edukimit Botëror"

Më 23 mars, në Sofje fillon edicioni i 20 jubilar i ekspozitës “Arsimi Botëror”. Në të marrin pjesë shtatëdhjetë institucione të arsimit të lartë dhe të mesëm dhe qendra për programe verore të gjuhës nga 17 vende, njoftuan organizatorët nga..

23.03.24 05:05 |

Në Manastir, Shkup dhe Strumica paraqesin mundësitë për studime në Bullgari

Takimi informativ për promovimin e arsimit të lartë bullgar në Maqedoninë e Veriut do të mbahet më 9 shkurt në Manastir, më 10 shkurt në Shkup dhe më 11 shkurt në Strumicë. Takimi me të rinjtë që dëshirojnë të vazhdojnë shkollimin në Bullgari..

09.02.24 13:51 |

Një student fitoi konkursin për logon dhe moton e fushatës për futjen e euros

Ndër 22 projekte, Ministria e Financave zgjodhi simbolet që do të përdoren në fushatën për futjen e euros. Slogani i fushatës është "Uniteti është forcë". Logoja përmban tre elementë kryesorë – flamurin trengjyrësh kombëtar, shenjën e..

22.01.24 09:49 |

Organizojnë kurse online për studentët e ardhshëm nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut, Moldavia, Serbia dhe Ukraina

Ministria e Arsimit dhe Shkencës do të zhvillojë kurse online në gjuhën bullgare, letërsinë dhe historinë e Bullgarisë për kandidat-studnetët nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut, Moldavia, Serbia dhe Ukraina. Mësuesit do të jenë nga Akademia..

11.01.24 10:10 |

Universiteti i Sofjes kryeson renditjen e institucioneve të arsimit të lartë në Bullgari

2% është papunësia tek njerëzit me arsim të lartë. Në disa specialitete është nën 1%. Të ardhurat e të diplomuarve rriten në 2000 euro për disa fusha. 3000 euro janë për të diplomuarit e informatikës në Universitetin e Sofjes, njoftoi ministri i..

01.12.23 11:49 |

Staro Zhelezare u bë fshati i parë në botë me një muze të artit të rrugës

Nëfshatin e vogël Staro Zhelezare hapi dyert Muzeu i parë Rural i Artit të Rrugës në botë. Ekspozita përfshin panele shumëngjyrëshe me foto origjinale të realizuara gjatë festivaleve Street Art në Staro Zhelezare nga viti 2013 e deri më tani...

03.09.23 13:15 |
Universiteti i Sofjes

Pjesëmarrës nga 23 vende në Seminarin e 60-të Veror të Gjuhës Bullgare

Në Universitetin e Sofjes “Shën Kliment Ohridski”, nënpresidentja Ilijana Jotova hapi zyrtarisht Seminarin e 60-të Veror të Gjuhës dhe Kulturës Bullgare për bullgarët dhe studiueses të huaj të gjuhës bullgare. Mbi 80 studentë dhe pedagogë nga 23 vende..

11.07.23 18:28 |

Filloi fushata për kandidatë studentët nga komunitetet bullgare jashtë vendit

Më 20 prill fillojnë ekspozitat për kandidatë studentët nga komunitetet bullgare jashtë vendit. Orari i mbajtjes së tyre u publikua në faqen e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës. Takimi i parë online është për kandidatët nga Ukraina. Ora e fillimit..

20.04.23 15:09 |
Foto: Facebook / Mihail Yossifov & The Jazz News

Mihaill Josifov dhe “Lajmet në xhaz” me një turne dhe album debutues

Trumbetari i njohur, kompozitor, aranzhues dhe pedagog Mihaill Josifov mbledh muzikantë të rinj në projektin “Lajmet në xhaz”.Grupi do të prezantojë albumin e vet debutues “Emisioni i parë” me një seri koncertesh në 7 qytete të vendit. Big..

18.04.23 13:57 |

Të rinjtë bullgarë që zgjodhën të studiojnë në universitetet e huaja u rritën me 11.6 për qind

Numri i kandidatë studentëve bullgarë që dëshirojnë të studiojnë arsimin e lartë jashtë vendit u rrit me 11.6 për qind, njofton BTA. Sipas të dhënave të Agjencisë Konsulente “Integrall”, të mbledhura gjatë fushatës aktuale kandidat-studentore për..

14.03.23 17:02 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна