Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Universiteti i Sofjes kryeson renditjen e institucioneve të arsimit të lartë në Bullgari

Foto: BTA

2% është papunësia tek njerëzit me arsim të lartë. Në disa specialitete është nën 1%. Të ardhurat e të diplomuarve rriten në 2000 euro për disa fusha. 3000 euro janë për të diplomuarit e informatikës në Universitetin e Sofjes, njoftoi ministri i arsimit, Prof. Galin Cokov, në prezantimin e edicionit të 13-të të Renditjes së Institucioneve të Arsimit të Lartë në Bullgari. Është në rritje përqindja e studentëve të huaj dhe numri i publikimeve shkencore në bazat globale të të dhënave, theksoi ministri. Vlerësimi krahason performancën e 51 institucioneve të arsimit të lartë në 52 fusha profesionale. Sipas Prof. Cokovo, nuk është më lajm që Universiteti i Sofjes zë vendin e parë në shumicën e fushave profesionale. Renditja tregon se institucionet kryesore të arsimit të lartë janë Universiteti i Sofjes, Universiteti i Plovdivit dhe Universiteti Teknik.


Më shumë nga rubrika

Në fokusin e Evropës - përvjetori i luftës në Ukrainë, NATO dhe sfidat dhe të panjohurat e reja pas fjalimit të Trump

Në prag të përvjetorit të dytë të luftës midis Rusisë dhe Ukrainës, si dhe në vitin e një numri zgjedhjesh kyçe për të ardhmen e botës - për presidentin amerikan dhe për një përbërje të re të institucioneve evropiane, si dhe në vitin e përvjetorit të..

botuar më 24-02-21 8.40.PD

Bullgarët kanë më shumë frikë nga sëmundjet, varfëria dhe lufta

Frika më e madhe e bullgarit është se ai ose të afërmit e tij do të sëmuren /43,3%/ ose do të bien në varfëri /për 36,7%/. 33.5% e bullgarëve e zhvendosin luftën në vendin e tretë mes kërcënimeve, sipas një sondazhi përfaqësues të agjencisë..

botuar më 24-02-20 2.25.MD

Vizitë në shkollën e së dielës "Vasill Levski" në Leeds

Nuk ka statistika të sakta për numrin e bullgarëve në qytetin anglez Leeds. Mirëpo, ne e dimë se atje, si dhe në qytete të tjera të Britanisë së Madhe, ekziston një shkollë e së dielës që mban emrin “Vasill Levski”. E themeluar në vitin 2016, sot ajo..

botuar më 24-02-19 5.05.PD