Eмисия новини
от 07.00 часа
Ministri Popov

Rajonet do të kenë nevojë për punëtorë edhe pas mbylljes së minierave të qymyrit

Problemi kryesor nuk është nëse njerëzit do të mbajnë vendet e tyre të punës, sepseata do të gjejnë punë, por nëse do të mbeten në rajonin me uzinat e qymyrit dhe nëse ai do të vazhdojë të zhvillohet. Nëse ata largohen nga rajoni, do të ketë..

03.10.23 10:30 |

Minierat dhe termocentralet janë “të dënuara”, sipas pushtetarëve

Bllokimi i rrugëve kryesore nga minatorët dhe energjetikët protestues po vazhdojnë për të katërtën ditë. “Prohoda e Republikës”, “Rruga Nënballkanike” pranë Gurkovo janë mbyllur. Në Radnevo ka bllokadë në rrugën për në Nova Zagora. Rruga “Ruse –..

02.10.23 09:08 |

Kirill Petkov: Nuk ka datë në planin e rimëkëmbjes për mbylljen e termocentraleve

Në versionin e miratuar të Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë ka një angazhim për të reduktuar emetimet e karbonit, por nuk ka asnjë datë apo vit për mbylljen e termocentraleve, raportoi BNR Stara Zagora. "Gjëja më e rëndësishme për..

15.04.22 17:36 |
Ministrja e ebnergjetikës Temenuzhka Petkova

Shtyjnë afatin për dorëzimin e ofertave për centralin atomik "Belene"

Për shkak të krizës me koronavirusin do të shtyhet afati për parashtrimin e ofertave për investitor strategjik për centralin atomik elektrik “Belene” , tha para Radios Kombëtare Bullgare Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova. Pesë kompanitë, të..

23.03.20 19:12 |
Ministrja Temenuzhka Petkova

Bullgaria dhe SHBA-ja diskutojnë të ardhmen e termocentraleve

Në kuadrin e dialogut strategjik ndërmjet Bullgarisë dhe SHBA-së Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova bisedoi me përfaqësues të Departamentit amerikan të Energjetikës. Ishte diskutuar rruajtja e kapacitetit të prodhimit të..

09.03.20 16:40 |
Temenuzhka Petkova

Marrëveshja e gjelbër është sfidë për Bullgarinë

Në intervistë për televizionin privat BTV Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova e cilësoi “marrëveshjen e gjelbër” evropiane si sfidë për vendin tonë. Ajo shpjegoi se 48% prej energjisë elektrike në Bullgari vjen nga termocentralet, që..

21.02.20 12:09 |
Kryeministri Borisov

Kryeministri bullgar bëri thirrje për bashkim kundër ndryshimeve klimatike

Për vendet si Bullgaria, ku një pjesë e madhe prej energjisë vjen nga qymyri, tranzicioni drejt neutralitetit të karbonit kërkon shumë investime në masa sociale, tha Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov në konferencën e 25-të kushtuar klimës në..

02.12.19 17:00 |

Bullgaria do të vazhdojë të përdorë centralët e veta të qymyrgurit

Ministrja energjetike Temenuzhka Petkova deklaroi se Bullgaria në mënyrë të përpiktë ndjek kërkesat e Bashkimit Evropian për de-karbonizimin e plotë të energjetikës, por të paktën në 60 vjetët e ardhshme   do të vazhdojë  të përdorë resursin e..

17.05.19 12:07 |
Contur Global Maritsa East 3

Bullgaria duhet të përfundojë marrëveshjet me termocentralet amerikane

Komisioni Evropian i ka dërguar letra Sofjes, duke insistuar se marrëveshjet me termocentralet amerikane janë lidhur në mënyrë që të ofrojnë një lloj ndihme shtetërore. Për këtë arsye shteti duhet të zbatojë detyrimet e tij dhe ta përfundojë këtë..

24.04.19 17:24 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна