Kryeministri bullgar bëri thirrje për bashkim kundër ndryshimeve klimatike

Kryeministri Borisov
Foto: BTA

Për vendet si Bullgaria, ku një pjesë e madhe prej energjisë vjen nga qymyri, tranzicioni drejt neutralitetit të karbonit kërkon shumë investime në masa sociale, tha Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov në konferencën e 25-të kushtuar klimës në Madrid.

46% prej korrentit bullgar prodhohet në termocentrale, ku lënda djegëse është qymyri, kurse gjatë dimrit kjo përqindjet arrin 60.

Sipas Eurostatit Bullgaria është në vend të dytë në BE për nga pakësimi i emetimeve të dyoksidit të karbonit për vitin 2018 - 8,1%, tha Borisovi.

Emetimet e gazit me afekt serrë në BE përbëjnë vetëm 9% prej të gjitha emetimeve në botë. Ndotësit më të mëdhenj nuk janë në Evropë – i parë është SHBA-ja, i dyti – Kina, tha gjithashtu Borisovi dhe bëri thirrje për një bashkim botëror kundër ndryshimeve klimatike.


Më shumë nga rubrika

Mbetet ndalimi për shitjen e tokës të huajve në Bullgari

Për shkak të kundërshtimit të organizatave të ndryshme Ministria e Bujqësisë tërhoqi nga parlamenti projekt-ligjin për tokën. Nga Ministria shpjeguan se tekstet do të korrigjohen deri në fund të vitit 2020. Kjo herën e radhës shtyn heqjen e moratoriumit për..

botuar më 19-12-06 7.01.MD

Në treg nuk kishte mish të infektuar pule

U zbuluan 109 tonë mish të infektuar pule nga Polonia, të cilat u konfiskuan, tha ministrja e bujqësisë dhe e ushqimeve Desisllava Taneva. 435 tonë të tjerë nga po ky prodhues u përpunuan në mënyrë termike. Asnjë kilogram nga mishi i ftohtë i pulës nuk hyri..

botuar më 19-12-06 4.49.MD

Bullgaria tërheq gjithnjë e më shumë investime në sektorin IT

Bullgaria, shteti më i varfër në BE, tërheq investime të mëdha të huaja në sferën e teknologjive të informacionit dhe të komunikacionit, shkruan gazeta “Financial Times”. Për katër vjet këto investime u rritën pesë herë, ndërsa sektori llogariti shitje për..

botuar më 19-12-06 4.34.MD