Eмисия новини
от 21.00 часа
Rumen Radev

Pajtimi dhe vullneti janë rruga për të arritur idealet kombëtare

“Dita e Pavarësisë është një mësim i jashtëzakonshëm, se uniteti dhe vullneti janë rruga për arritjen e idealeve kombëtare dhe për mbrojtjen e interesave bullgare”, shkroi presidenti Rumen Radev në faqen e tij në Facebook me rastin e festës. Sipas..

22.09.23 11:13 |

Legjislatura e 47-të e Kuvendit Popullor përfundoi punën e saj

Pas deklaratave të grupeve të ndryshme parlamentare, Legjislatura e 47-të e Kuvendit Popullor u shpërnda. Vetëm grupet parlamentare të Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë (DPS) dhe BSP nuk bënë deklarata. Mbledhjen e fundit të deputetëve të popullit..

29.07.22 18:11 |

Zakov: Është detyra jonë të mbështesim Ukrainën si Aleancë dhe si bashkim

Forca, uniteti dhe solidariteti brenda NATO-së, si dhe një BE ekonomikisht i fortë, janë përgjigja e duhur ndaj përpjekjeve të Rusisë për të destabilizuar Evropën dhe për të riformuluar rregullat e rendit ndërkombëtar. Këtë e deklaroi Ministri i..

06.06.22 19:33 |
Kirill Petkov

Kirill Petkov: Uniteti, paqja dhe bashkimi janë vlerat më të mëdha

Në ditën e Evropës - 9 maj, Kryeministri Kirill Petkov në faqen Facebook të Këshillit të Ministrave shkroi se në këtë ditë shënojmë festën e Evropës së Bashkuar. Sipas Petkov, Kontinenti i Vjetër u bë model i lirisë, solidaritetit, prosperitetit..

09.05.22 10:17 |

Vlladisllav Dimitrov për rrugën nga lufta deri në mirënjohjen ndaj bullgarëve

Nëse sot qëndroni disa minuta në një kënd lojërash në Sofje, me siguri do të dëgjoni të folurin ukrainas dhe do të shihni rreth jush prindër me fëmijë të vegjël që ende mbajnë në sy pamjet e luftës. Por për ta, buzëqeshja është një lëkundje. Ata..

04.05.22 07:15 |

Kryeministri bullgar shpalli një fushatë donacionesh në ndihmë të Ukrainës

“Dërgimi i ndihmës ushtarake në Ukrainë kërkon unitet politik, por edhe social. Ka shumë mendime ekstreme në sferën publike për këtë temë. Mendoj se është koha për ta kthyer këtë energji publike në veprime reale!” - shkroi në Facebook Kryeministri..

25.04.22 23:03 |

Presidenti bullgar shprehu kënaqësi që NATO po ndërton një unitet teknologjik midis shteteve anëtare

Një faktor kryesor për sigurinë e të gjitha vendeve të NATO-s është uniteti ynë, tha Presidenti Rumen Radev me të mbërritur për samitin e aleancës në Bruksel. Kreu i shtetit vuri në dukje se plani i NATO-s për zhvillim deri në vitin 2030..

14.06.21 14:08 |
“Nuk është e mundshme që të ketë një trup në dy shpejtësi”, deklaroi Presidenti Radev në Bruksel, duke shprehur pozitën bullgare në mbështetje të unitetit dhe të solidaritetit të BE-së.

BE-ja kalon në dy shpejtësi, a do të ketë BG exit?

Që nga fillimi i këtij muaji BE-ja nuk është e tillë siç ishte. Startin e ndryshimit dramatik e dha kryetari i Komisionit Evropian Zhan-Klod Junker. Ai lajmëroi të ashtuquajturin “Libër të bardhë” i cili përmban alternativa për të ardhmen e bashkimit..

13.03.17 14:59 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна