Eмисия новини
от часа

Seminare verore të gjuhës bullgare për të huajt edhe këtë vit

Seminari i 61-të veror i gjuhës dhe kulturës bullgare për bullgarët dhe të huajit do të mbahet nga 14 korriku deri më 3 gusht 2024 në fshatin Llozen, në periferitë lindore të Sofjes, rrëzë malit Llozenska. Seminari organizohet nga Fakulteti i..

07.04.24 08:40 |

Një filial i Universitetit në qytetin Ruse do të hapet në Taraklia

Një filial i Universitetit Ruse do të hapet në qytetin moldavian Taraklia. Kjo u vendos me një dekret të Këshillit të Ministrave. Udhëheqja e Universitetit në Ruse përpiqet për të hapur një filial të tij në qytetin moldavian që nga viti 2016...

28.03.24 17:32 |

Hiqen taksat për studentët dhe doktorantët në institucionet publike të arsimit të lartë

Tarifat e shkollimit për studentët dhe doktorantët kontratë shtetërore të hiqen këtë vit akademik. Kështu vendosi qeveria me ndryshimet e propozuara në Ligjin e Arsimit të Lartë. Qëllimi është të përmirësohet aksesi i studentëve në arsimin e lartë, si..

13.03.24 15:41 |

Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore vazhdon të mbajë titullin për universitetin më prestigjioz në Bullgari

Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore (UNSS) mori edhe një vit “Oskar Akademik”, njoftoi BTA. Sistemi i vlerësimit të shkollave të larta e përcakton UNSS si një shkollë të lartë me akreditimin më të lartë institucional. Sipas punëdhënësve..

15.02.24 10:46 |
Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Liban

Sipas një programi të Ministrisë së Punëve të Jashtme, ikona të çmuara do të ruhen në Liban

Një ekip nga Ambasada Bullgare në Bejrut vizitoi Universitetin "Shpirti i Shenjtë" në Kaslik, i themeluar në shekullin e XVII-të nga murgjit e rendit libanez maronitë (të krishterë). Ata diskutuan gatishmërinë e universitetit për të zbatuar projektin..

13.02.24 18:28 |

Universiteti i Sofjes kryeson renditjen e institucioneve të arsimit të lartë në Bullgari

2% është papunësia tek njerëzit me arsim të lartë. Në disa specialitete është nën 1%. Të ardhurat e të diplomuarve rriten në 2000 euro për disa fusha. 3000 euro janë për të diplomuarit e informatikës në Universitetin e Sofjes, njoftoi ministri i..

01.12.23 11:49 |

Nënpresidentja do të vizitojë Moldavinë për Ditën e Iluministëve të Popullit

Nënpresidentja Ilijana Jotova po viziton Moldavinë. Më 31 tetor, aja do të diskutojë marrëdhëniet dypalëshe në arsim, shkencë dhe kulturë me autoritetet zyrtare në Moldavi. Temë do të jetë edhe ruajtja e identitetit kulturor të komunitetit..

30.10.23 11:43 |

Shkencëtarët nga Bullgaria zënë vende elitare në një sondazh ndërkombëtar

22 shkencëtarë nga Universiteti i Sofjes, Akademia Bullgare e Shkencave dhe shkolla të tjera të larta bullgare janë ndër 2% kryesorë të shkencëtarëve më të mirë në botë për vitin 2023, sipas një sondazhi vjetor. Ai grupon studiues në 22 fusha..

11.10.23 11:11 |
Universiteti i Sofjes

Pjesëmarrës nga 23 vende në Seminarin e 60-të Veror të Gjuhës Bullgare

Në Universitetin e Sofjes “Shën Kliment Ohridski”, nënpresidentja Ilijana Jotova hapi zyrtarisht Seminarin e 60-të Veror të Gjuhës dhe Kulturës Bullgare për bullgarët dhe studiueses të huaj të gjuhës bullgare. Mbi 80 studentë dhe pedagogë nga 23 vende..

11.07.23 18:28 |
Rumjana Hristidi

Në Tel Aviv prezantojnë modelin bullgar për integrimin e komunitetit hebre

Në një konferencë ndërkombëtare mbi antisemitizmin në Universitetin “Bar Ilan” në Tel Aviv, Doc. Dr. Rumjana Hristidi, drejtuese e Programit të Studimeve Hebraike në Universitetin e Sofjes, paraqiti një shembull bullgar të marrëdhënieve ndëretnike...

13.06.23 09:49 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна