Eмисия новини
от 09.00 часа
Rumen Radev

Presidenti do të shpërndajë parlamentin pas 11 majit

Presidenti Rumen Radev u përkul para monumentit të të vrarëve në Kryengritjen e Prillit në fshatin Radillovo afër qytetit Peshtera, ku ai ishte për vizitë për Ditën e Shën Gjergjit, njoftoi Presidenca. Qeveria provizore, si çdo qeveri tjetër e..

06.05.21 10:08 |

Deputetët hodhën poshtë subvencionimin nga 1 levë për votë të vlefshme

Pas debateve 5-orëshe shumica në Kuvendin Popullor hodhi poshtë propozimin e partisë “Ka një popull të tillë” që subvencionimi vjetor partiak të zvogëlohet nga 8 leva në 1 levë (nga 4 në 0.5 euro) për votë të vlefshme në zgjedhjet e fundit. Lideri..

05.05.21 19:14 |

Bullgaria po shikon drejt një qeverie teknike dhe zgjedhjeve të reja

Pas 3 provave të pasuksesshme Kuvendi i 45 Popullor të nxjerrë një qeveri të rregullt, presidenti Rumen Radev do të duhet të caktojë një kabinet teknik, i cili të merret gjatë dy muajve të ardhshëm me përgatitjen e zgjedhjeve parlamentare përpara afatit...

05.05.21 15:05 |
Presidenti duke ia dorëzuar mandatin

Еdhe BSP e ktheu mandatin për formimin e qeverisë

Presidenti Rumen Radev ia dorëzoi “PSP për Bullgarinë” mandatin për formimin e qeverisë së re të Bullgarisë. Kryetarja e partisë, Kornelija Ninova, e ktheu mandatin. Ajo tha se dëshira e tyre ka qenë të ketë një qeveri e cila të zgjidhë disa..

05.05.21 12:35 |
Toma Bikov

Legjislacioni zgjedhor i shërben presidentit dhe partive të afërta me të njofton GERB

“Ne jemi e vetmja parti që nuk kemi informacion në lidhje me konsultimet për zgjedhjen e përbërjes së re të Komisionit Qendror Zgjedhor dhe nuk e dimë se çfarë kriteresh duhet të plotësojnë anëtarët e saj”, tha deputeti nga GERB Toma Bikov në..

03.05.21 18:12 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov: Qeveria provizore do të qeverisë për muaj të tërë

Kryeministri në dorëheqje Bojko Borisov parashikon që një kabinet nuk do të formohet pas zgjedhjeve të parakohshme dhe qeveria provizore e emëruar nga Presidenti Rumen Radev do të vazhdojë të qeverisë për muaj. “Ky është qëllimi”, komentoi ai. Në..

03.05.21 11:52 |

Edhe BSP nuk do të pranojë për të formuar qeverinë e vet

Partia Socialiste bullgare (BSP) do të kthejë mandatin e tretë për të formuar qeveri sapo të dorëzohet më 5 maj nga Presidenti Rumen Radev, vendosi udhëheqja e partisë dhe grupi i saj parlamentar në një mbledhje. Forcat e para dhe të dyta..

02.05.21 13:57 |
Presidenti Rumen Radev para gazetarëve në Përvomaj

Presidenti Rumen Radev: Zgjedhjet e ndershme janë prioritet

"Zgjedhjet e ndershme janë prioritet, sepse qeveria e Bojko Borisovit vononte shumë kohë votimin me makina, shumë kohë i pengonte bullgarët jashtë vendit për të votuar dhe shumë kohë ishim rekordmen evropianë për nga fletëvotimet e pavlefshme "...

01.05.21 12:44 |

Parlamenti miratoi përfundimisht korrigjimet në Kodin Zgjedhor

Presidenti Rumen Radev lëshoi një dekret për publikimin në Fletoren Zyrtare të Ligjit për ndryshimet dhe shtojcat në Kodin Zgjedhor, miratuar nga Legjislatura e 45-Kuvendit Popullor më 29 prill. Dekreti është me datë të sotme, ndërsa..

30.04.21 15:11 |
Valeri Simeonov

NFSB bën thirrje për bashkimin e forcave patriotike

Fronti Kombëtar për Shpëtimin e Bullgarisë /NFSB/ përhapi thirrje ndaj partive për t’u mbledhur në një forum të përbashkët patriotik më 10 maj. Organizata, e udhëhequr nga Valeri Simeonov, po kundërshton vendimin e Kuvendit Popullor, i cili..

30.04.21 13:14 |
Всички новини: днес | вчера