25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия

25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) се проведе за първи път в София.

Българското национално радио беше домакин на форума, който се състоя на 11 и 12 април в НДК.

В Радиоасамблеята участваха 107 представители на 44 обществени медийни организации от 39 държави от  Европа, Азия и Африка.

Публикации

Генералният директор на БНР Александър Велев връчи икона на Свети Георги Победоносец на лорд Тони Хол в рамките на 25-ата Радиоасамблея на EBU в София.

Генералният директор на Би Би Си лорд Тони Хол: Настъпи времето на обществените медии

Дойде времето на обществените медии. Констатацията е на лорд Тони Хол, генерален директор на Би Би Си и президент на Европейския съюз за радио и телевизия. Радиоасамблеята на организацията за първи път се провежда в София. Българското национално радио..

обновено на 16.04.19 в 14:23
Генералният секретар на „Репортери без граници” Кристоф Делор

Кристоф Делор: В идните десетилетия обществените медии ще са ключови за подкрепа на демокрацията

Борбата с фалшивите новини и пречките пред свободата на медиите на Стария континент са основните теми на продължаващата и днес медийна среща в София, на която е домакин Българското Национално Радио. За събитието в НДК дойдоха над 100 участници от..

обновено на 16.04.19 в 14:19
БНР бе домакин на 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), която се проведе в София.

Участници в Радиоасамблеята на EBU споделиха опит за привличане на млади слушатели

Нагласите на младата аудитория към радиото и как радиото отговаря на техните вкусове и желания. Това обсъдиха участниците в Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), която се проведе вчера и днес в София. Българското национално..

обновено на 16.04.19 в 14:18
Започна 25-ата Радиоасамблея на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) в София.

Противодействието на фалшивите новини е във фокуса на 25-ата Радиоасамблея в София

Противодействието на фалшивите новини е във фокуса на Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), която беше открита тази сутрин в София. Домакин на двудневното събитие е Българското национално радио (БНР). В Радиоасамблеята..

обновено на 16.04.19 в 14:13
Генералният директор на Българското национално радио Александър Велев (в средата) и президентът на Европейския съюз за радио и телевизия и генерален директор на Би Би Си Тони Хол (дясно).

БНР домакинства 25-ата Радиоасамблея на EBU

Българското национално радио (БНР) е домакин на 25-ото издание на Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия. Форумът се провежда в четвъртък и петък в Националния дворец на културата. София за първи път е домакин на Радиоасамблеята,..

обновено на 16.04.19 в 14:11
Генералният директор на БНР Александър Велев

Александър Велев: Законът за радио и телевизия не отговаря на реалността

Българското национално радио трябва да бъде стожерът на достоверната информация и в интернет. Това заяви генералният директор на БНР Александър Велев в интервю за предаването „Преди всички“. „Навлизаме в интернет пространството все повече..

обновено на 16.04.19 в 14:10

Греъм Елис, EBU: Бих искал да видя, че БНР получава парите, които са нужни

Интернет не уби радиото, няма да го направи и в бъдеще. Това заяви в специално интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Греъм Елис, председател на Радиокомитета на EBU и директор на производството на програми, Би Би Си Радио и музика...

обновено на 16.04.19 в 14:08
Александър Велев, Ноел Къран, Тони Хол и Цвета Караянчева на срещата в парламента.

Финансирането на обществените медии обсъдиха ръководители на EBU в Народното събрание

Необходимостта от адекватно финансиране на обществените медии, тяхната роля и борбата с фалшивите новини бяха сред акцентите в срещата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, генералния директор на Българското национално радио Александър..

обновено на 16.04.19 в 14:02
Греъм Елис от BBC беше преизбран за президент на Радиокомитета на EBU.

Греъм Елис от BBC беше преизбран за президент на Радиокомитета на EBU

Греъм Елис от BBC беше преизбран за  президент на Радиокомитета на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) . Процедурата за избор на президент беше проведена от досегашния вицепрезидент Албена Миланова, БНР. Серж Шик от Радио Франс..

публикувано на 12.04.19 в 16:13

Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) ще се проведе за първи път в София

Радиоасамблеята на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) ще се проведе за първи път в София. Българското национално радио ще бъде домакин на 25-ото издание на форума на 11-и и 12-и април в НДК. Това е едно от ключовите събития за обществените медии..

публикувано на 08.04.19 в 15:55