Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна операция по Черноморието за употреба на алкохол и наркотици от шофьорите

Снимка: БГНЕС

При снощната акция на пътната полиция по южното Черноморие са отнети шофьорските книжки на петима водачи и са свалени регистрационните табели на три коли. Трийсет водачи са санкционирани с актове заради нарушения. Проверявано е за шофиране след употреба на алкохол или наркотици в Созопол, Приморско и Царево.
Междувременно пътната полиция предприе и цялостен засилен контрол на трафика по пътищата към Черноморието. В акцията е включен и хеликоптер, от който ще бъде следено и за агресивно поведение на водачи. 
Акцията започна, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна шест момичета на тротоар в Китен.

11 полицейски патрули осъществяваха контрол през цялата нощ на входовете и изходите на курортите. Още в първите минути на акцията бяха заловени двама пияни водачи. Комисар Неделчо Рачев от Охранителна полиция в Бургас съобщи в предаването "Преди всички", че са били проверени над 300 автомобила. Реализирани са били 10 бързи полицейски производства, 5 от които за управление на МПС след употреба на наркотици и 5 – за шофиране след употреба алкохол над 1,2 промила.

Комисар Рачев поясни, че управлението на МПС след употреба на наркотици е вид престъпност, която е "скрита и латентна и от активността на полицията зависи превенцията по този вид престъпност". На територията на Областната дирекция – Бургас тези проверки са увеличени, увери Неделчо Рачев: „С всяка следваща полицейска операция, каквато се провежда почти ежеседмично, ние увеличаваме проверките на водачите“.

Водачи изразиха противоречиви мнения за необходимостта от проверка.

"Поощрявам да се правят много повече проверки. Много пътувам по света и никога, никъде не са ме спирали. Ако има основание, да. Но, просто за проверка ми е малко странно", заяви един от запитаните.

Повече информация по темата ще откриете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Алекси Стратиев: Дрогирани и алкохолици се връщат на пътя след наказанието

„Нормативната уредба е достатъчно драстична, но има една линия в нашето законодателство, че законите се пишат, но никой не ги спазва. За мен това е основният проблем. На дъното стои практиката за двойния стандарт в нашата държава. Текстовете са..

публикувано на 10.08.18 в 09:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44