Изотопия

Радиоизотопите, казват умните хора, са елементи с извънредно много енергия в ядрата си. Затова и спонтанно се разпадат. Обратно на научните закони, радиоизотопите на „Изотопия“ спонтанно се събраха, за да ви облъчат с енергия. Да ви отведат на места, които ще ви изумят. Да очертаят територия за свободните и най-вече будни особняци, които имат какво да кажат. Онези, които обичат да плават в бури, напъват мишци и неутрони и събират сили.

Защото „Изотопия“ е автономия за слушане.

Бъдете будни и радиоактивни всеки четвъртък от 22 до 24 ч. по „Хоризонт“.

С вас ще будуват Елеонора Николова, Иван Нотев, Иван Русланов, Лъчезар Вълев и Лора Търколева.

Публикации

Детската стая

Румънският соц като ескейп стая

Преди известно време "Изотопия" хапна лимонови резенки и пи лимонада, докато се разхождаше из образцовия дом на семейство Петрови. Заведохме ви в "Червения апартамент" в сърцето на София, пресъздаващ живота на средно българско семейство в годините на..

обновено на 12.10.19 в 08:27
Жулиета Борин и Елияна Райчева

Жул Верн и неговата България

Всички знаем, че Жул Верн е считан за „баща“ на научната фантастика. Още от най-ранни детски години сме обикаляли с него света за 80 дни, пътували сме до центъра на Земята и сме се вълнували от приключенията на капитан Немо. Не всички негови..

публикувано на 11.10.19 в 16:41
Грета Тунберг с коментар за песента на Джон Мередит

Композирах метъл по речта на Грета, защото като дете и аз исках да променя света

Ню Йорк - градът, в който Грета Тунберг обвини световните лидери, че са отнели детството и мечтите й. Там се намира и студиото на барабаниста Джон Мередит, в което е записана песента, вдъхновена от речта на 16-годишната тийнейджърка. Видеото..

публикувано на 11.10.19 в 13:14

„Отвратителните рими“ на Роалд Дал – прът в колелото на щастливия край

„Мислите, че знаете тази приказка добре. Но грешите. Истинската ще ви потресе.“ Така започват „Отвратителните рими“ на британския писател хуморист Роалд Дал. Илюстрациите в книгата и този път са на Куентин Блейк, чийто почерк е разпознаваем за ценителите..

публикувано на 09.10.19 в 12:08
Виктор Данчев и Снежана Янева

Космически октомври в Ratio

Платформата за популярна наука Ratio.bg организира Месец на космоса.  „Космосът е много як, а през октомври е световният ден на астрономията. Ние се вдъхновихме от това и решихме да направим цял месец на космоса. Това е инициатива, която стартираме..

публикувано на 08.10.19 в 10:07
Або Савчов

Або Савчов - живот на четири континента

Да пропътуваш 40 държави в компанията на плюшен миньон. Така може да се обобщи важна част от живота на младия писател и пътешественик Або Савчов. Само на 28 години Або вече е живял на четири континента.  „Така се развиха обстоятелствата, имах..

публикувано на 07.10.19 в 14:53
Лентата

Отвъд усмивката на Джуди Гарланд

Какво свързва филмите „Роди се звезда”, „Да се срещнем в Сейнт Луис” и, разбира се, „Магьосникът от Оз”?... Франсис Едъл Гъм се ражда на 10 юни 1922 година в семейството на Етел и Франсис Гъм. Днес всички я познаваме като неподражаемата Джуди..

публикувано на 07.10.19 в 13:39
Ивайло, Моника и Стефан от Robbers On Parole

Robbers On Parole – извън оковите на стила или за стремежа да изненадваш себе си

„Готино е да се събереш с хора, с които сте на една вълна. Това не се случва всеки ден“. С тези думи китаристът Стефан Кузманов описва проекта Robbers On Parole. Четирима души, гледащи в една посока. Музиката им не влиза в конкретни стилови рамки,..

публикувано на 07.10.19 в 13:03
Петър Ванев

Петър Ванев: Битовизмите ти пречат да вникнеш в същността на нещата

Какво прави човека свободен на път? За да разбере, екипът на „Изотопия“ влезе в крачка с екстремния пътешественик Петър Ванев - първият българин, извървял Тихоокеанския хребетен път (през САЩ от границата с Мексико до тази с Канада), Пътеката на..

публикувано на 28.09.19 в 16:31
Мартин Колев

Вещиците от Витоша се включват в „Софийски магьосници“

„Софийски магьосници“ се превърна в една от най-успешните български поредици. Към магическия свят на любимите герои читателите отново ще поемат с третата част „Вещиците от Витоша“.  Авторът Мартин Колев определя произведенията си като градско..

публикувано на 26.09.19 в 15:55