Изотопия

Радиоизотопите, казват умните хора, са елементи с извънредно много енергия в ядрата си. Затова и спонтанно се разпадат. Обратно на научните закони, радиоизотопите на „Изотопия“ спонтанно се събраха, за да ви облъчат с енергия. Да ви отведат на места, които ще ви изумят. Да очертаят територия за свободните и най-вече будни особняци, които имат какво да кажат. Онези, които обичат да плават в бури, напъват мишци и неутрони и събират сили.

Защото „Изотопия“ е автономия за слушане.

Бъдете будни и радиоактивни всеки четвъртък от 22 до 24 ч. по „Хоризонт“.

С вас ще будуват Елеонора Николова, Иван Нотев, Иван Русланов, Лъчезар Вълев и Лора Търколева.

Публикации

56-годишната Артайда от столичния зоопарк

Педикюр, баня, ром при зъбобол и стрихнин - животът на софийските слонове сега и преди

Знаете ли защо емблемата на Столичния зоопарк е слон? В седмицата, в която отбелязахме Световния ден на слона, отиваме в Софийската зоологическа градина, за да разберем повече за поколенията хоботковци, живели там. А те не са малко. Слонове се..

публикувано на 18.08.19 в 21:06
Редакторът Благой Иванов

„Страшни приказки за мрачни вечери“ - най-доброто от фолклориста Алвин Шварц

Фолклористът Алвин Шварц е събрал зловещи разкази, предания, стихотворения и градски легенди в сборника „Страшни приказки за мрачни вечери“. В предаването "Изотопия" отговорният редактор на книгата Благой Иванов предупреждава, че тези истории са..

публикувано на 16.08.19 в 11:57
Припят

История от Чернобил или как ще изглежда светът, когато дойде краят

Как една огромна трагедия се превръща в тренд и повод за мейнстрийм туризъм? Каква е връзката между Литва и ядрената авария? Географът и пътешественик Димитър Желев гостува на предаването „Изотопия” с разказ от първо лице. Той не е поредният впечатлен..

публикувано на 13.08.19 в 20:06

Поетът Александър Петров: Важното е човек да не мирясва

„Никога не трябва да правиш нещо като абсолютен имитатор плагиат едно към едно. Винаги трябва да дадеш нещо от себе си (…). Това е поклон към Буги. Тази песен е като автобиография не само на всеки български рок музикант. Мисля, че всеки обикновен..

публикувано на 12.08.19 в 16:14
Ангел Златков

Истории за историята в интерактивна карта на платформата Move.bg

Кои са нишките, които изплитат историческата памет? На този въпрос се опитват да отговорят от платформата Move.bg с проекта „Моята българска история“ - интерактивна карта на България, в която може да се включи всеки от нас, като сподели малко..

публикувано на 09.08.19 в 13:51
Семейството на Джеймс Илиянов смята, че училището дава на децата много ненужни и лошо структурирани знания. Снимката е илюстративна

Джеймс Илиянов: В училище не те учат на връзки между нещата - 2+2 е 4 и точка

Какви познания за себе си и света можеш да достигнеш, ако никога не си ходил на училище? 27-годишния Джеймс Илиянов и сестра му Меделин, която е на 21, са учили само и единствено вкъщи. Преподавали са им родителите им. Семейството вярва, че..

публикувано на 02.08.19 в 14:22
Бистра Божикова и Крум Божиков на Азорските острови

На Азорските острови – в жълтия басейн с чаша зелено вино в ръка

Кое е мястото, за което казват, че европейците най-късно посрещат изгрева и най-късно изпращат залеза? Какво е да пиеш зелено вино, докато си в жълт басейн? Разказват ни Крум и Бистра Божикови - брат и сестра, които наскоро се върнаха от Азорските..

публикувано на 02.08.19 в 14:14
Иван Тотев

Екстремният фотограф Иван Тотев: Важно е как живееш, не колко дълго

Как се комбинират екстремната фотография и желираните бонбони? Предимствата на неочакваното съчетание знае 24-годишният Иван Тотев, екстремен фотограф, който снима наши сноубордисти, скиори, катерачи и сърфисти по време на високоадреналиновите им..

публикувано на 02.08.19 в 11:42
Наталия Цекова

Актрисата Наталия Цекова: Изкуството и образованието правят човека истински здрав

„Много рано осъзнах какво искам и защо го искам“. Това е едно от обясненията, които младата актриса Наталия Цекова ни дава, когато разказва как е постигнала мечтата си да влезе в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ от раз, да го завърши, а по-късно да приложи..

публикувано на 26.07.19 в 19:44
Вяра Крушкова

Вяра Крушкова, Batworld Bulgaria: Прилепите са личната ни армия от охранители

Безкрайно много са опасностите за дивите животни, пред които съвременната градска среда ги изправя, твърди Вяра Крушкова от платформата Batworld Bulgaria, която се грижи за опазването на прилепите в България. Хората не знаят, че има диви животни..

публикувано на 26.07.19 в 17:15