В Долна Митрополия отбелязаха 60 години висше авиационно военно образование

„Приемственост на поколенията“ - под това мото в Долна Митрополия се проведе първа по рода си среща, която отбеляза 60-годишнината на висшето авиационно военно образование в България. Инициативата е на Българската астронавтична федерация с..

обновено на 23.10.19 в 21:49

Бени Ганц получи мандат за съставяне на кабинет в Израел

Бившият шеф на Генщаба на Израел получи днес официален мандат за съставяне на правителство, но пътят към отстраняване от власт на дългогодишния премиер Бенямин Нетаняху няма да е лесен, коментира Ройтерс. След избори без ясен победител през..

публикувано на 23.10.19 в 21:36
Стотици излязоха на пореден протест в София срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

"Марш за право и свобода" в София срещу кандидатурата на Иван Гешев за гл. прокурор

От Инициатива „Правосъдие за всеки“ ще поискат от президента Румен Радев да не финализира процедурата за избор на нов главен прокурор, ако утре единственият номиниран Иван Гешев получи подкрепата на мнозинството във Висшия съдебен съвет. Тази..

обновено на 23.10.19 в 21:10

Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.  Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома,..

обновено на 23.10.19 в 20:48

Увеличават се кандидатите за шофьорска книжка, които не могат да вземат теорията

Пропуски в теоретичното обучение на младите шофьори отчитат от Министерството на транспорта.  От там посочват, че се увеличава броят на кандидатите за шофьорска книжка, които не издържат теоретичния изпит при първите три явявания. За да се спре..

публикувано на 23.10.19 в 20:05

Автопоход под мотото "Деца и народност не даваме!"

Автопоход под мотото "Деца и народност не даваме!" започна в 17 ч. Шествието, което беше ескортирано от полицията, тръгна от Националния исторически музей в Бояна и малко преди 19 часа стигна до крайната си точка - хипермаркет на изхода на София в..

обновено на 23.10.19 в 19:56

Масови измами с помощите за отглеждане на домати

Доматите са културата, с която земеделците най-често са се опитвали да измамят държавата, заявявайки подпомагане по схемите за обвързана подкрепа.  Това каза директорът на Държавен фонд "Земеделие" Васил Грудев.  Заради зачестилите измами тази..

публикувано на 23.10.19 в 19:47

САЩ отмениха санкциите срещу Турция

Американският президент Доналд Тръмп обяви днес, че САЩ свалят санкциите срещу Турция и приветства успеха примирието в операцията на Анкара в Сирия, предаде АФП. Президентът, който бе подложен на критики за изтеглянето на американските войници от..

публикувано на 23.10.19 в 19:46
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе днес работна среща с колегата си от Северна Македония, министър Оливер Спасовски.

МВР шефовете на България и Северна Македония обсъдиха противодействието на корупцията

Противодействието на корупцията в министерствата на вътрешните работи и в другите държавни институции се постига не само със специализираните звена във ведомствата, но и с провокиране на активна гражданска позиция и нетърпимост към корумпирани..

публикувано на 23.10.19 в 18:59

Путин е домакин на среща Русия-Африка в Сочи

За Русия Африка се превръща в едно от приоритетните направления за сътрудничество. Това заяви руският президент Владимир Путин в словото си пред участниците в първата среща на високо равнище Русия-Африка в Сочи. По време на пленарната сесия на..

публикувано на 23.10.19 в 18:33