Георги Ганев: Цифрата 16 милиарда не отговаря на нито едно определение за „нов дълг“

Дългът е следствие. Причината е, че държавата харчи повече, отколкото изкарва. Октомври 2008-а година е последният месец, в който за последните 12 месеца назад българската държава е имала повече приходи, отколкото разходи. Натрупаният дефицит месец по..

публикувано на 21.02.15 в 16:52

В. Левски: Дела трябват, а не думи

Десетки ученически клубове получиха награди и грамоти от общобългарския комитет "Васил Левски". Близо 150 деца от 32 клуба се събраха в Националния исторически музей на първата си национална среща. С будните ученици се срещна и вицепрезидентът Маргарита..

публикувано на 21.02.15 в 16:43

До три месеца НС ще започне работа по промени в Закона за съдебната власт

От Реформаторския блок обещаха, че до три месеца Народното събрание ще започне работа по промени в Закона за съдебната власт. От формацията, която е част от управляващата коалиция, оцениха участието си в управлението с "Много добър 4.50". Доволни сме от..

публикувано на 21.02.15 в 16:00

Номинираните за "Оскар" и техните гости получават подаръци за стотици хиляди долара

В театър “Долби” в Лос Анджелис отново ще се съберат звездите на киното. От близо 3 500 места в залата, едва около 300 са за зрители. Всички останали са за номинираните и техните гости. И всички те, всяка година получават завидни подаръци. За  хиляди..

публикувано на 21.02.15 в 15:57

Петър Николов: Поставянето под въпрос на атлантическата и европейска интеграция дава лош сигнал на инвеститорите

Управляващото мнозинство е в процес на стабилизация. Ние тепърва виждаме усилието да се изпробват различни варианти как диалогът между четирите партии практически да се води по такъв начин, че подобни недоразумения като това, което се случи през..

публикувано на 21.02.15 в 15:55

"Турски поток" ще струва около 19 млрд долара

19 млрд. долара е по проект стойността на проекта за газопровода "Турски поток", който Русия ще изгражда с Турция, съобщиха турски източници. 18 млрд. долара ще бъдат инвестирани за трасето под Черно море и останалата част за трасето по сушата...

публикувано на 21.02.15 в 15:45

Бившият украински президент Виктор Янукович смята да се върне в страната

Бившият украински президент Виктор Янукович заяви, че смята да се върне в страната при първа възможност, за да облекчи живота на народа. В интервю за руския "Първи канал" Янукович подчертава, че най-важно сега е да се спре войната, а това може да стане..

публикувано на 21.02.15 в 15:32

Петима души загинаха при катастрофи през последното денонощие

Петима души загинаха при катастрофи само през последното денонощие. Ранените са 16, от тях 3-ма са в тежко състояние. Най-тежкият инцидент стана на магистрала "Тракия", където снощи загинаха трима души, а други двама са в критично състояние. Тежкият..

публикувано на 21.02.15 в 15:09

Калин Манолов: Деконструкцията на националните държави работи за Москва

„Войната наближава!“ - бият тревога противниците на усилването на присъствието на НАТО в Централна и Източна Европа. Поводът: България е една от шестте страни, в които Алиансът ще разположи специални мобилни формирования за бързо реагиране и..

публикувано на 21.02.15 в 15:01

Н. Пр. Шпенд Калаба: Фирмите от България с бизнес присъствие в Косово са около 84

В момента политическите и икономически отношения между Косово и България са на изключително добро ниво Това каза за предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“ посланикът на Косово у нас Шпенд Калаба в навечерието на 7-ата годишнина от..

публикувано на 21.02.15 в 14:50