Проф. Григорий Вазов

Проф. Григорий Вазов: България в еврозоната най-рано след 5-7 години

България ще се присъедини към еврозоната най-рано след пет до седем години, прогнозира пред БНР финансистът проф. Григорий Вазов. По думите му това е много добър срок, защото страната ни ще се присъедини към клуба на богатите, когато е..

публикувано на 14.10.19 в 14:05

Първи случай на африканска чума в района на община Асеновград

Първи случай на африканска чума е регистриран в района на община Асеновград. Положителна e пробата за болестта при диво прасе, отстреляно от ловци край високопланинското село Узуново.  Заразеното животно е загробено в специално определено за целта..

публикувано на 14.10.19 в 13:56

Специализирана полицейска акция на ГДБОП в Бургас

Специализирана полицейска акция на ГДБОП се провежда в Бургас. Полицейски патрули са блокирали изходите на града в посока Поморие и Созопол. Пропускат се автомобили само в едното платно. По първоначална информация обект на разследването е организирана..

публикувано на 14.10.19 в 13:51

НСИ: Минимално поскъпване на храните през септември

Хранителните продукти поскъпват минимално през септември, въпреки че е отбелязана месечна дефлация. Това сочат данните на Националния статистически институт. На годишна база индексът на потребителските цени се забавя до 2,3 на сто. Най-голямо..

публикувано на 14.10.19 в 13:30

Проф. Мирчев: Зависимостта на секционни комисии е по-страшна от купуването на гласове

С наближаването на местните избори отново на дневен ред излиза темата за купуването на гласове. През уикенда бе арестуван мъж от Лясковец. Постъпват ли в ГИСДИ сигнали за купуване на гласове Още е много рано. Сигналите се появяват едни..

публикувано на 14.10.19 в 13:23

МВнР предупреждава за извънредно положение в канадска провинция заради буря

От българското Министерство на външните работи предупреждават за предстоящо въвеждане на извънредно положение в канадската провинция Манитоба заради мащабна снежна буря, оставила без електричество над 50 000 домакинства. Мярката ще осигури на..

публикувано на 14.10.19 в 13:22
Обявяването на носителите на Нобелова награда за икономика в Стокхолм.

Нобеловата награда за икономика отива в ръцете на Банерджи, Дюфло и Кремер

Икономистите Абиджит Банерджи (индиец), Естер Дюфло (францизойка) и Майкъл Кремер (американец) спечелиха Нобелова награда за икономически науки за 2019 година за създаване на експериментален подход за облекчаване на глобалната бедност, съобщи в..

публикувано на 14.10.19 в 13:11
Тома Томов

Тома Томов: „Ислямска държава“ отново може да е фактор в региона

Има опасност „Ислямска държава“ отново да стане фактор в региона, заяви пред БНР журналистът Тома Томов. Той е съгласен с американския президент Доналд Тръмп, че това са безсмислени безкрайни войни. „Той иска да се махне от тях. Това..

публикувано на 14.10.19 в 13:05

Съветът на ЕС застана зад Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор

Съветът на ЕС постигна съгласие за назначаването на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Вотът на външните министри на страните-членки трябва да бъде потвърден от Европейския парламент. Очаква се офисът на главния прокурор да заработи през..

публикувано на 14.10.19 в 13:03
Иво Прокопиев

Прокопиев отрече да е получавал заплахи и да е подавал сигнали до прокуратурата

Бизнесменът Иво Прокопиев отрече да е подавал сигнали до прокуратурата и МВР за заплахи срещу него. Поводът за коментара му беше казаното от главния прокурор Сотир Цацаров миналия четвъртък (10-и октомври) за получена информация за заплаха за убийство..

публикувано на 14.10.19 в 12:58