Първан Симеонов

Ниска избирателна активност на евроизборите прогнозира Първан Симеонов, "Галъп интернешънъл"

Социологът Първан Симеонов, директор на "Галъп интернешънъл", прогнозира в предаването "Рано в неделя" ниска избирателна активност, каквато обикновено има на европейски избори: "Доста убедено можем да твърдим, че ще е осезаемо по-ниска..

обновено на 26.05.19 в 12:45

В Барселона очакват вота и на български туристи

В секционната комисия в Барселона, където е най-голямата българска общност в Испания, очакват да гласуват и много български туристи, които са в Каталуня за почивните дни, съобщи за „Хоризонт“ Иванка Иванова, заместник-председател на секционната комисия..

публикувано на 26.05.19 в 12:23
Президентът Румен Радев упражни правото си на вот в столичния квартал

Румен Радев: Изборите за Европейски парламент са не по-малко важни от националните

Изборите за Европейски парламент са не по-малко важни от националните, заяви президентът Румен Радев, който упражни правото си на вот в столичния квартал „Редута“. „Нашето бъдеще, нашата свобода, сигурност и благоденствие ще зависят и от хората и..

публикувано на 26.05.19 в 12:01

Българите в Брюксел гласуват в постоянното ни представителство и в посолството

Българите в Брюксел гласуват в постоянното ни представителство и в посолството ни в Белгия. Около 30-ина души бяха дошли да дадат вота си в постоянното представителство на България в Брюксел около 9 часа местно време. Секции за български граждани..

публикувано на 26.05.19 в 11:53

По-висока избирателна активност в Русе

Три пъти по-висока е избирателната активност в Русе спрямо евроизборите през 2014 г. Това обявиха от Районната избирателна комисия и допълниха, че пет социологически агенции наблюдават вота на гражданите в областта. 6% от всичките 205 025..

публикувано на 26.05.19 в 11:49

Калоян Велчев: За младите гласуването все още е емоция

“За нас младите сякаш все още е емоция самият ритуала на гласуването“, каза пред БНР Калоян Велчев от Студентски клуб на политолога към Софийски университет “Св. Климент Охридски“. “Преди да дойда тук минах да пусна своя вот. Има я още..

публикувано на 26.05.19 в 11:40

Технически проблем с машините в 2 секции в Габрово

В две секции в област Габрово имаше проблеми с машините за гласуване. В едната проблемът не беше отстранен и там гласуването с машина беше прекратено. Без сигнали за нарушения преминава изборният ден в Габровска област. Преустановено е..

публикувано на 26.05.19 в 11:29

МВР: Нормално без сериозни нарушения започна изборният ден

Нормално без нарушения е започнал изборният ден съобщават от МВР. Един сигнал за купуване на гласове е получен до момента в МВР. "Хоризонт" научи, че той е получен на телефон 112 и не е в София. В момента екипи на вътрешното министерство..

обновено на 26.05.19 в 11:20
Италианският президент Серджо Матарела пристига за гласуване на европейските избори в секция в Палермо.

Гласуване за евродепутати и местен вот в Италия

Изборният ден в Италия започна в 7 часа местно време и ще приключи в 23 часа. Участват 15 партии за излъчване на 76 евродепутати. С право на глас са 51 милиона италианци. Освен за Европейски парламент се провежда и местен вот в над 3800 общини,..

публикувано на 26.05.19 в 11:17
Град Истанбул

Изборният ден в Турция протича нормално

В Турция са открити секции за гласуване в българското посолство в Анкара и в консулските представителства на страната ни в Бурса, Истанбул и Одрин. Изборният ден протича в спокойна обстановка, като броят на подадените заявления за гласуване..

публикувано на 26.05.19 в 11:09