Издъхна журналистът Боян Трайков

| обновено на 16.10.14 в 18:29

След кратко боледуване на 82 години ни напусна известният журналист Боян Трайков.Той беше едно от талантливите пера в българската публицистика. Работил е в "Народна младеж", "Поглед", кореспондент на БНТ в Париж. След като се връща в България става директор на БНР. Един от основателите е на програма "Хоризонт", а след това оглавява БТА.
В началото на 80-те години на миналия век страстно защитаваше Сергей Антонов, набеден за участник в атентата срещу папа Йоан-Павел II. Трайков дълбоко и искрено бе убеден, че България не е замесена. И се оказа прав. Със себе си обаче отнесе тайната, кой точно е организирал т.нар. българска следа, а казваше, че знае точно и името на вдъхновителя на тази провокация. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Преглед на българския печат

"Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците", пише вестник "Труд". Всекидневникът обяснява, че нито една телефонна измама не е била регистрирана в поледните два дни, след като е била заловена най-голямата банда ало-измамници в Горна Оряховица. Това е станало ясно след съвещание на МВР, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов и главният..

публикувано на 20.04.19 в 07:59
Мая Манолова

Омбудсманът дарява храна на пенсионери и социално слаби

Омбудсманът Мая Манолова ще раздаде пакети с храна на възрастни и социално слаби хора в София. Те са събрани в кампанията "Великден за всеки", която вече 4 години подпомага с храни и ваучери  пенсионери, оставащи без великденски надбавки към пенсиите. Омбудсманът ще дари пакетите тази сутрин след литургията по случай Лазаровден в храма „Св. Успение..

публикувано на 20.04.19 в 07:48
Хасково поделение

Оградата на Хасковското поделение се срути и уби човек

Оградата на бивше военно поделение се срути в Хасково, съобщи Нова телевизия. При инцидента е загинал един човек. Това се е случило малко след 18.30 ч на ул. "Ком", където е едно от бившите военни поделения, неизползвано от десетилетия.  Жертвата се е движела по тротоара край съоръжението в момента на рухването му. Самоличността на починалия мъж..

публикувано на 19.04.19 в 19:40

Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

"Новинарски час" - всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня. Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие. Във времето, когато голяма част от работещите пътуват..

обновено на 19.04.19 в 19:16

Българското МВнР призовава за бдителност в Северна Ирландия

Министерството на външните работи призова за бдителност българските граждани, пребиваващи в Северна Ирландия във връзка с безредиците в Лондондери . От ведомството предупреждават за възможна ескалация на напрежението в следващите дни заради годишнината от Великденското въстание от 1916 година. От външното ведомство съветват сънародниците ни,..

публикувано на 19.04.19 в 19:14