Издъхна журналистът Боян Трайков

| обновено на 16.10.14 в 18:29

След кратко боледуване на 82 години ни напусна известният журналист Боян Трайков.Той беше едно от талантливите пера в българската публицистика. Работил е в "Народна младеж", "Поглед", кореспондент на БНТ в Париж. След като се връща в България става директор на БНР. Един от основателите е на програма "Хоризонт", а след това оглавява БТА.
В началото на 80-те години на миналия век страстно защитаваше Сергей Антонов, набеден за участник в атентата срещу папа Йоан-Павел II. Трайков дълбоко и искрено бе убеден, че България не е замесена. И се оказа прав. Със себе си обаче отнесе тайната, кой точно е организирал т.нар. българска следа, а казваше, че знае точно и името на вдъхновителя на тази провокация. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дете почина от вирусна инфекция в Плевен

Дете на 1 година почина в Плевен от вирусна инфекция. Детето е било докарано в 1:30 ч. през изминалата нощ и настанено в интензивно отделение на Университетска болница „Д-р Георги Странски“. По думите на говорителя на лечебното заведение Момчил Цветков, то е било в много тежко състояние - със сърдечна и дихателна недостатъчност. Лекарите са се борили за..

публикувано на 23.01.19 в 22:34

Гръцки фермери се канят да блокират движението в района на „Кулата-Промахон“

Гръцки фермери от Серес се канят да блокират утре движението в района на граничния пункт „Кулата-Промахон“, съобщиха от българското генерално консулство в Солун. Поводът за протеста е намерението на управляващите в Гърция да ратифицират споразумението за преименуване на Република Македония. Очаква се протестното шествие да тръгне в 14 ч. от..

обновено на 23.01.19 в 19:27

Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

"Новинарски час" - всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа предаването обобщава новините и акцентите от деня. Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие. Във времето, когато голяма част от..

обновено на 23.01.19 в 19:04

Поредни строежи на метри от вълните по Южното Черноморие

Може ли българското Черноморие да понесе толкова много строежи? Въпросът отново е на дневен ред.  Последните строежи, със скандален привкус, които се реализират по Южното Черноморие, си приличат не само по това, че са на метри от вълните. И при казуса с „Алепу“, и при този с къмпинг „Градина“ изплуват декари общинска земя, собственост на Созопол,..

публикувано на 23.01.19 в 18:28

Най-много са отсъстващите ученици в областите Сливен, Пловдив, София, както и в столицата

Най-много отсъстващи ученици от учебните занятия има в областите Сливен, Пловдив, София, както и в столицата. Като цяло, посещаемостта на училищата в страната се повишава, но в недостатъчна степен, съобщи просветният министър Красимир Вълчев. Присъствието на учениците в клас се контролира от мобилни екипи, които правят внезапни проверки. Четири такива..

публикувано на 23.01.19 в 18:18