Варуфакис: Шансът кредиторите да облекчат гръцкия дълг е нулев

ЕПА/БГНЕС

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис заяви, че според него има нулев шанс кредиторите на страната да гарантират облекчаване на гръцкия дълг на срещата на еврогрупата през следващата седмица, предаде Ройтерс. На пресконференция, на която представи своето паневропейско движение "Демокрация в Европа Движение 2025" Варуфакис допълни:

Подобно принизяване на демокрацията е това, което получавате след седем години голяма депресия, безкрайна депресия, която постоянно се засилва от мерки на строги икономии и допълнителни токсични кредитни траншове. Те са част от проблема, не решението.

Вчера, правителството на Гърция прие нови реформи за строги икономии в парламента, както настояваха кредиторите. Гръцкото правителство се надява в понеделник в Брюксел да убеди финансовите министри за още спасителни заеми и допълнително облекчаване на дълга.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите отхвърлиха искането за създаване на временна комисия за разходваните средства по електронното управление

Мнозинството в Народното събрание отхвърли искането на БСП за създаване на временна парламентарна комисия, която да направи пълен преглед на разходваните средства за електронно управление. Прие се предложението на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев да представи доклад за текущото състояние на разработените компоненти на електронното управление и..

обновено на 19.01.18 в 10:54

Луиза Славкова: От Меркел можем да очакваме подкрепа за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Германският канцлер  Ангела Меркел  пристига на работно посещение в България. Визитата ѝ е по покана на премиера Бойко Борисов. Двамата ще обсъдят приоритетите на Българското европредседателство и актуалните европейски въпроси. В сряда Меркел прие в Берлин новия австрийски канцлер Себастиан Курц. В края на юни Австрия ще поеме от..

публикувано на 19.01.18 в 09:52

Филип Попов: Бюрото за контрол на СРС може да бъде овладяно от действащото мнозинство в НС

Има възможност Бюрото за контрол на разузнавателните средства да бъде овладяно от действащото парламентарно мнозинство. Това заяви в интервю за "Преди всички" депутатът от БСП Филип Попов , който е член от Специализираната парламентарна комисия за контрол на службите и прилагането на СРС-та. Попов коментира, че критиките на ръководителя..

публикувано на 19.01.18 в 09:08

Татяна Буруджиева: За една година президентът Радев успя да придаде личностен характер на институцията

През първата си година като президент Румен Радев е успял да придаде личностен характер на институцията и това поведение се одобрява от българите. Това коментира политологът Татяна Буруджиева в интервю за предаването "Преди всички". Според нея президентът е лоялен към партия БСП, което се дължи на неговия характер и професия...

публикувано на 19.01.18 в 08:47

Томислав Дончев ще отговаря на питане на левицата за политиката за електронно управление

Днешният парламентарен контрол ще започне с питане на левицата към вицепремиера Томислав Дончев за политиката по изграждане на електронно управление.  Социалистите предлагат създаване на временна парламентарна комисия, която да направи пълен преглед на разходваните средства за електронното  управление . От БСП настояват още до 28-и февруари..

обновено на 19.01.18 в 08:27