Четвърт от кандидатите за служба в армията се провалят на теста за интелигентност

Ген. Андрей Боцев
БГНЕС

Броят на кандидатите да служат във въоръжените сили пада драстично. 30 процента от тях не минават медицинските тестове, а между 20 и 30 процента се провалят на теста за интелигентност, посочи началникът на отбраната генерал Андрей Боцев пред ресорната комисия на парламента.

Комисията прие Доклада за отбраната за 2016 година. Редактираната версия е без определението, че армията не може частично да изпълнява конституционните си задължения.

Генерал Боцев определи настоящия момент като „ключов“ за развитието на българските въоръжени сили и призова депутатите да отделят повече средства за отбрана.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Либийски танкер е задържан на пристанището в Бургас от три месеца

Заради съдебни спорове, от 3 месеца либийски танкер е задържан на бургаското пристанище. Първоначално корабът е бил арестуван, а сега Морската администрация в Бургас е издала забрана той да напуска пристанището.  Плавателният съд е собственост на националната танкерна компания на Либия. Пристигнал е в страната на 20 ноември. Първоначално танкерът е..

публикувано на 22.02.18 в 21:58

Децата с диабет в Плевенско нарастват, медицински лица отказват да им поставят инсулин

Тревожно расте броят на децата, болни от диабет в Плевенска област. Това стана ясно на проведената днес дискусия  под наслов “Запознай се с диабета“. Форумът събра в Плевен неправителствени организации, представители на институции, на местната власт и пациенти.  Между 12 и 20 деца се регистрират в Плевенска област като диабетно болни на година , каза..

публикувано на 22.02.18 в 21:54

Общинският съвет в Свищов поиска държавна подкрепа за Стопанската академия

Общинският съвет в Свищов гласува декларация в подкрепа на Стопанската академия "Димитър Ценов" в града. Документът е адресиран до народните представители, правителството и Министерството на образованието. В него се настоява за увеличение на държавния планов прием във висшето училище за следващата академична година. През последните 8 години чрез..

публикувано на 22.02.18 в 21:45

В Сливен отложиха създаването на общинска полиция

Общинският съвет Сливен отложи за следващия месец гласуването на предложение за създаване на общинска полиция. Предложението беше оттеглено от вносителя  Момчил Пантелеев с аргумента, че трябва да бъде прецизирано.  Аз оставам с впечатлението, че принципно колегите ще подкрепят такова предложение, след като бъде приведено във форма, която да свърши..

публикувано на 22.02.18 в 21:40

Общините в Кюстендилска област не могат да се договорят с Перник за извозването на боклука

Общините в област Кюстендил, които от началото на годината останаха без сметища, все още не са се договорили с община Перник за използване на тамошното депо за отпадъци. Причината са високите изисквания и таксата за депониране, която допълнително оскъпява услугата.  Нито една от шестте общини - Бобовдол, Сапарева баня, Бобошево, Рила, Кочериново и..

публикувано на 22.02.18 в 21:36