МОН разработи проекти за три нови национални програми

Снимка: Катя Борисова
Близо 64 милиона лева ще бъдат отпуснати за допълнително финансиране на предучилищното и училищното образование през тази година. Просветното министерство е разработило проекти на 3 нови национални програми за развитие на образованието.

По програмата "Заедно за всяко дете" с бюджет 450 хиляди лева ще се подпомагат екипи, които работят по обхващане и задържане на децата в образователната система. Втората – "С грижа за всеки ученик" предвижда 2 милиона да бъдат отпуснати за възнаграждения на учителите, които работят допълнително с ученици, срещащи трудности в обучението. Третата програма осигурява изплащане на обезщетения при оптимизиране на структурата на персонала в детските градини и училища. Ще продължи и финанисирането по десетте национални програми, действали досега. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът потвърди мярката на общинския съветник от ГЕРБ-Ловеч Йовка Тодорова

Апелативният съд във Велико Търново потвърди наложената от Ловешкия окръжен съд постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на общинския съветник от ГЕРБ в Ловеч Йовка Тодорова. Тя беше арестувана на 12 юни с обвинение за длъжностно престъпление за това, че с дейността си като служител на Бюрото по труда в Ловеч е ощетила Агенцията по..

публикувано на 21.06.18 в 16:14

Свиневъди от Русенска област призовават държавата за незабавни мерки срещу африканската чума

Представители на три големи свинекомплекса от Русенска област настояват държавата да предприеме незабавни мерки срещу африканската чума. Повод за обединението на свинекомплексите в селата Бръшлян, Голямо Враново и Николово, в които се отглеждат над 85 000 животни, са регистрираните огнища на болеста "Африканска чума по свинете" в съседна..

публикувано на 21.06.18 в 16:08

Изгубиха части от матурата на зрелостник от Русе

Части от матурата на зрелостник от Русе бяха загубени. В интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" зрелостникът Цветан Цветанов обясни: "Всичко започна, когато си проверих резултата в онлайн платформата на министерството и видях оценка 3,95 по български език и литература. Оценка, която за мен лично е ниска, и се усъмних, че..

публикувано на 21.06.18 в 15:37

Полицията в Ловеч издирва избягал тази сутрин затворник

Полицията в Ловеч издирва избягал тази сутрин затворник, който е бил на режим в затворническо общежитие.  48-годишният затворник Борислав Иванов от Добрич, който е бил на режим в затворническо общежитие в Ловеч, е избягал от работен обект около 10:30.  Министерството на правосъдието даде извънредна пресконференция по темата.  Борислав..

обновено на 21.06.18 в 15:16

Пламен Димитров: Протестиращите майки на деца с увреждания са "драматично подведени" от омбудсмана

Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че протестиращите майки на деца с увреждания са "драматично подведени" от омбудсмана Мая Манолова, според която Законът за личната помощ ще реши техните проблеми: "Ние не сме "за" или "против". Ние споделяме това, което казват майките като проблеми. Не споделяме начина, по който Мая Манолова казва, че..

обновено на 21.06.18 в 15:09