МОН разработи проекти за три нови национални програми

Снимка: Катя Борисова
Близо 64 милиона лева ще бъдат отпуснати за допълнително финансиране на предучилищното и училищното образование през тази година. Просветното министерство е разработило проекти на 3 нови национални програми за развитие на образованието.

По програмата "Заедно за всяко дете" с бюджет 450 хиляди лева ще се подпомагат екипи, които работят по обхващане и задържане на децата в образователната система. Втората – "С грижа за всеки ученик" предвижда 2 милиона да бъдат отпуснати за възнаграждения на учителите, които работят допълнително с ученици, срещащи трудности в обучението. Третата програма осигурява изплащане на обезщетения при оптимизиране на структурата на персонала в детските градини и училища. Ще продължи и финанисирането по десетте национални програми, действали досега. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Честваме Деня на независимостта на България

Честваме Деня на независимостта на България. Празникът се отбелязва в цялата страна, като център на тържествата е Велико Търново .       В словото си заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов посочи, че има събития в историята, в които няма блясък, няма битки, няма гръм, няма герои, но те са записани със златни букви в..

обновено на 22.09.18 в 16:47

Археолози проучват една от кулите на антична Бонония

Археолози във Видин проучват една от кулите на антична Бонония. За обекта няма финансиране, затова заедно с доброволци работят без заплащане. Близо 20 дни на обекта работи доцент Здравко Димитров. Казва, че Бонония е най-мощното римско укреплeние по поречието на Дунав у нас. Според археолога Ваня Ставрева целта е след като бъде проучена и..

публикувано на 22.09.18 в 16:25

Възстановено е движението при 5-и км на магистрала "Тракия"

Движението при 5-и км в посока София на магистрала "Тракия" е възстановено, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано днес движението се осъществяваше само в активната лента поради катастрофа. Поради ремонт на съоръженията, при 17-и и 18-и километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. На..

обновено на 22.09.18 в 16:09
Кшищоф Краевски

Ученици от Варна изпратиха с концерт посланика на Полша у нас

Посланикът на Полша у нас Кшищоф Краевски и съпругата му присъстваха на специално организиран за изпращането им концерт на ученици от Полското държавно училище "Адам Мицкевич" във Варна. Голямо сърце от плат с надпис "Благодарим ви" подариха децата на посланика, който е и почетен гражданин на Варна. Пред кореспондента ни в града посланик Краевски..

публикувано на 22.09.18 в 16:06

24 загинали и 53-ма ранени при нападение по време на парад в Иран

"Ислямска държава" пое отговорността за нападението на военен парад в югозападния ирански град Ахваз. При атаката бяха убити 24-ма и ранени над 50 души.  Сред убитите има жени и деца, съобщи представител на местните власти. Вероятно е броят на жертвите да се увеличи, тъй като много от ранените са в критично състояние. Нападението е извършено в деня..

обновено на 22.09.18 в 15:05