Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители от общините Гулянци и Никопол блокираха пътя за пристанище Сомовит

| обновено на 23.04.18 в 12:58
От 10.00 до 18.00 часа жители на общините Гулянци и Никопол блокират пътя за пристанище Сомовит в знак на протест заради е неспазено обещание за започването на цялостен ремонт в натоварената отсечка от републиканската пътна мрежа Милковица – Сомовит.
Точно в 10.00 часа в центъра на село Милковица се събраха протестиращи от селата Долни Вит, Сомовит и Черквица. Преди седмица, на същото място те получиха обещание, че ремонтът започва от 20-ти април. Заради неизпълненото обещание те са категорични, че на смени, всеки ден, ще затварят пътя, който води към пристанище Сомовит от 10.00 до 18.00 часа:
"Ще бъде и затворен, даже и ще се преместим в началото на селото сега, където е табелата. Не е възможно да се подиграват с тези хора. Ние кои сме тука? Забравени от Бога ли сме?", каза протестиращ пред кореспонента на БНР Латинка Светозарова
"В писмото от Агенция "Пътна инфраструктура" ни уверяват, че ще търсят пари от бюджета, но кога ще стане? Искаме някакъв отговор. Искаме някакви гаранции", сподели друг.
Директорът на Областното управление инж. Ивайло Денчев обясни:

"Изготвил съм и съм изпратил в Агенция "Пътна инфраструктура"-София допълнително задание за тези пари, за които говорихме тогава - около 4 милиона, и чакам всеки момент да бъде одобрено заданието, за да започнем работа."

Гражданският инициативен комитет подготвя нови протести. Андриян Аурелов допълни:

"Няма признаци на започване на цялостния ремонт на пътя. Само засипаха дупките с натрошен материал и вече никой не се е появявал".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Голямата награда на фестивала в Кан е за "Анора"

Американският режисьор Шон Бейкър грабна голямата награда  на филмовия фестивал в Кан -  "Златна палма" -  за своята свободолюбива продукция  "Анора"  с участието на Майки Мадисън. Тя изпълнява главната роля на танцьорка, която се сдобива с богат клиент, но се сблъсква с гнева на родителите му - руски олигарси. Като председател на журито..

публикувано на 25.05.24 в 21:36

В Гърция 60% собствениците на Smart автомобили са били жертва на кражба

Гръцката полиция предупреждава собствениците на Smart автомобили да се пазят от кражби. Проучване сред гърците показва, че 60% собствениците на Smart автомобили са били жертва на кражба. Цената на резервните части и увеличеното търсене привличат крадците. Те дори се фокусирали върху конкретни компоненти, като волани и брони, които са много..

публикувано на 25.05.24 в 21:28

Министърът на отбраната на Босна и Херцеговина иска база на НАТО в страната

Министърът на отбраната на Босна и Херцеговина е поискал в страната за бъде създадена база на НАТО. По време на среща с представители на НАТО в Брюксел министърът на отбраната в Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Зукан Хелез е поискал създаването на база на НАТО в страната, като е заявил, че на Русия "не трябва да се позволява да..

публикувано на 25.05.24 в 21:21

48 жертви на жегите в Мексико за 2 месеца

Горещата вълна в Мексико е взела 48 жертви за два месеца. Почти половината от починалите са в рамките на последната седмица, предаде ДПА като се позова на съобщение на мексиканското здравно министерство от снощи.  Общо 956 души са получили медицинска помощ заради топлинни удари, обезводняване и слънчево изгаряне, откакто горещият сезон..

публикувано на 25.05.24 в 21:17

Не откриха доказателства за външна намеса в катастрофата, при която загина президентът на Иран

Не са открити доказателства за външна намеса по време на разследването на катастрофата с хеликоптер, при която преди седмица загина президентът на Иран Ебрахим Раиси. Това се казва в предварителен доклад на иранската армия, цитиран от "Ройтерс". Раиси, който беше приеман за потенциален наследник на върховния лидер аятолах Али Хаменей, загина,..

публикувано на 25.05.24 в 21:13
Тино Крупала,

Лидерът на "Алтернатива за Германия" критикува доскорошните си партньори в Европа

След изключването на германската "Алтернатива за Германия" от парламентарната група "Идентичност и демокрация" в Европейския парламент лидерът на партията Тино Крупала отправи остри критики към предишните партньори от Италия и Франция. Представителите на "Алтернатива за Германия" са изключени от европейското си семейство Лидерът на..

публикувано на 25.05.24 в 21:06

В неделя избират новия Сливенски митрополит

В неделя, в 08.30 ч. в Светия Синод на БПЦ ще се състои избор на Сливенски митрополит, обяви пред журналисти Старозагорския митрополит Киприян. Кандидатите са двама - епископите Арсений и Герасим.  Миряни ще протестират пред Светия синод срещу избора на Сливенски митрополит По време на днешното заседание на Синода пред сградата..

публикувано на 25.05.24 в 20:36