Свлачище разруши почти 300 къщи в Афганистан, най-малко 10 души са убити

При свлачище през 2014 г. в североизточната провинция Бадахшан също бяха затрупани около 300 къщи в планинско село.
Снимка: Ройтерс

Най-малко 10 души са убити, а стотици къщи разрушени в отдалечен район на Североизточен Афганистан, след като топенето на снеговете предизвика свлачище, предаде АФП.

Планинско езеро в Панджшир – провинция с покрити със сняг върхове, северно от Кабул, преляло и вода и кал се стекли към село Пешгор, заяви говорител на министерството за борба с природните бедствия. По думите му, били разрушени почти 300 къщи.

Селяните използвали лопати и други инструменти при търсене на оцелели в калта и развалините, като към района са изпратени спасителни екипи.

Президентът Ашраф Гани, който е в Брюксел за срещата на НАТО, заяви, че е дълбоко натъжен от случилото се. Той съобщи, че е наредил на съответните власти да окажат спешно помощ на засегнатите хора.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отлагат планираното за днес умъртвяване на животни

МВР отлага планираната евтаназия на животни, която трябваше да започне тази сутрин. Причината за това е, че документите, които доказват положителните проби от чума все още не са пристигнали у нас. Снощи Междуведомственият координационен щаб, създаден във връзка с възникнали огнища на особено опасни заразни болести по животни, проведе второ..

обновено на 19.07.18 в 04:33

Министърът Николай Нанков ще открие ключови обекти от градската инфраструктура в Габрово

Ключови обекти от градската инфраструктура в Габрово ще бъдат открити днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Инвестицията е осигурена чрез Оперативната програма "Региони в растеж". Три са основните обекти по проекта за съвременна градска среда на стойност 11 милиона 138 хиляди лева, от които близо 3, 5..

публикувано на 19.07.18 в 04:27

Над 220 000 подписа с искане за референдум за еврото внасят в НС от партия "Възраждане"

Партия "Възраждане" ще внесе над 220 000 подписа в парламента с искане за провеждане на референдум дали да се въведе еврото у нас. Организаторите на подписката са убедени, че с преминаването към единната европейска валута България ще изгуби националния си суверенитет. Подписката за свикването на референдума започна още през април, а за..

публикувано на 19.07.18 в 03:59
Стоп на дрогата!

Продължава кампанията "Лято без дрога" в Търговище

Всяка сряда до края на месеца в Търговище ще има информационна кампания под мотото "Лято без дрога“, организирана от Общинският съвет по наркотичните вещества  и доброволците  от Българския младежки червен кръст. Каква е целта на организаторите - чуйте в репортажа на кореспондента ни Евтим Петков.

публикувано на 19.07.18 в 03:44

Представят в Перник фестивал на сръбската скара

Представители на туристическа организация от сръбския град Лесковац са посетили кмета на Перник Вяра Церовска, за да поканят перничани на   фестивала на сръбската скара "Рощилиада". Тазгодишното, 29-то издание,   ще се проведе от 27 август до 2 септември в Лесковац, а на 10 август "Рощилиада"-та ще бъде представена пред перничани...

публикувано на 19.07.18 в 03:26