Свлачище разруши почти 300 къщи в Афганистан, най-малко 10 души са убити

При свлачище през 2014 г. в североизточната провинция Бадахшан също бяха затрупани около 300 къщи в планинско село.
Снимка: Ройтерс

Най-малко 10 души са убити, а стотици къщи разрушени в отдалечен район на Североизточен Афганистан, след като топенето на снеговете предизвика свлачище, предаде АФП.

Планинско езеро в Панджшир – провинция с покрити със сняг върхове, северно от Кабул, преляло и вода и кал се стекли към село Пешгор, заяви говорител на министерството за борба с природните бедствия. По думите му, били разрушени почти 300 къщи.

Селяните използвали лопати и други инструменти при търсене на оцелели в калта и развалините, като към района са изпратени спасителни екипи.

Президентът Ашраф Гани, който е в Брюксел за срещата на НАТО, заяви, че е дълбоко натъжен от случилото се. Той съобщи, че е наредил на съответните власти да окажат спешно помощ на засегнатите хора.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Риана

Риана стана посланик на Барбадос за туризма и инвестициите

Премиерът на Барбадос обяви родената в страната певица Риана за посланик в сферата на туризма, инвестициите и образованието. В изявление Риана заяви, че е много горда и развълнувана от поверената й отговорност и че всеки жител на острова трябва да подпомогне усилията на властите.  Певицата, която е израснала в проблемно семейство в Барбадос, достига..

публикувано на 22.09.18 в 02:14
Манюел Валс

Манюел Валс възнамерява да се кандидатурата за кмет на Барселона

Бившият френски премиер Манюел Валс възнамерява да се кандидатурата за кмет на Барселона, който е негов роден град, съобщава "Либерасион". В момента той е депутат във френския парламент.  Манюел Валс многократно се е изказвал срещу сепаратизма, в подкрепа на обединена Испания и по-нататъшната европейска интеграция. През последните месеци той често пътува..

публикувано на 22.09.18 в 02:12

Абу Даби е най-сигурният град в света, сочи класация

Най-сигурният град в света е Абу Даби, сочи проучване на  интернет сайта "Numbeo".  В столицата на ОАЕ индексът на престъпност е 12%, като на второ място се нарежда столицата на Катар Доха. В първата десетка са още  Базел,  Сингапур, Квебек, Осака, Токио и Берлин. София е на 167 позиция от общо 345 града и е с индекс 44 на сто.  В класацията..

публикувано на 22.09.18 в 02:08

Курсанти и военни лекари положиха клетва на ритуал във Военноморското учиилище

21 курсанти във военноморските сили и 20 военни лекари положиха военна клетва на тържествен ритуал във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна. От името на първокурсниците слово произнесе курсант Теодор Киряков от Варна. След това той разказа защо е избрал това поприще: "Избрах Военноморското училище, защото съм учил в..

публикувано на 22.09.18 в 01:52

Предлагат 150 работни места за младежи в района на Дупница, Сапарева баня и Бобов дол

150 места за безработни младежи обявиха на поредната трудова борса работодатели от Дупница, Сапарева баня и Бобов дол. Според данни на бюрото по труда, безработните младежи в трите общини  до 29-годишна възраст са 265.  Обявените места са в сферата на търговията, шивашкото производство, сметосъбирането. Търсят се още счетоводители, куриери, общи..

публикувано на 22.09.18 в 01:44