Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП отново се съмнява във възможностите на "Автомагистрали" да построи АМ "Хемус"

Снимка: БГНЕС

БСП отново настоя, че държавната фирма „Автомагистрали“, на която правителството предостави 1,35 млрд. лева за строителството на магистрала „Хемус“, няма техническа възможност да я построи.

Фирмата ще работи само с подизпълнители, с което според левицата се цели заобикаляне на Закона за обществените поръчки.

Заместник-председателят на БСП Кирил Добрев представи схемата, по която се заобикалят обществените поръчки - различни фирми сключват споразумения за различни дейности с държавната фирма „Автомагистрали“:

„Рамков договор за изпълнение на отделни видове дейности. Доставка на строителни материали, наем на техника. Ами, че това е всичко. Хоп, един устък! Продължавам. Доставка на строителни материали, наем на техника. Прас, още един участък! Значи имаме техника, имаме материали, имаме договор за изпълнение. Ми, че това е всичко. Какво всъщност ще прави „Автомагистрали“? Просто ще следи един процес, който ще се извършва“.

Депутатът Георги Свиленски допълни:

„Направете си изводите - към 20 декември, когато е сключен договорът, каква е била готовността на държавната фирма „Автомагистрали“ да построи този мащабен проект и то, стартирайки още март месец, а не след няколко години. Нашите притеснения се оказаха абсолютно верни“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

 Георги Свиленски, БСП

От БСП отново поискаха договорите за магистрала "Хемус"

От БСП заявиха, че вече осми ден министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и АПИ не реагират на искането на парламентарната група да бъдат предоставени договорът между „Автомагистрали“ и АПИ във връзка с изграждане на автомагистрала „Хемус“ и..

публикувано на 23.01.19 в 09:52
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Осуетен е заговор за отвличане и убийство на Володимир Зеленски

Украинската служба за държавна сигурност съобщи, че е заловила двама агенти на Русия, които са планирали убийството на президента Володимир Зеленски и други висши украински служители като "подарък" за Владимир Путин, докато във вторник той полагаше..

публикувано на 07.05.24 в 18:13

Руските войски ускоряват напредването си в Донбас

Службата за сигурност на Украйна обяви, че е пресякла заговор за отвличане и убийство на президента Володимир Зеленски. Арестувани са били двама полковници от украинската държавна служба за охрана, които замислили покушение срещу Зеленски след като били..

публикувано на 07.05.24 в 17:56
Стево Пендаровски и Гордана Силяновска

Гражданите на Република Северна Македония избират утре парламент и президент

Гражданите на Република Северна Македония избират утре парламент и президент. На първия тур на изборите за държавен глава преди две седмици кандидатът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска - Давкова получи 40 на сто подкрепа - двойно..

публикувано на 07.05.24 в 17:48
Антониу Гутериш

Гутериш призова за незабавното отваряне на пунктовете към Ивицата Газа

Израел обяви, че е установил контрол върху пропускателния пункт “Рафах” на границата на Ивицата Газа с Египет и ще продължи по план военната си операция в града. Около 100 000 души от източните райони на Рафах са призовани да се евакуират...

публикувано на 07.05.24 в 17:44

Георги Свиленски води листата на коалиция "БСП за България" в Плевен за изборите за НС

Георги Свиленски води листата на коалиция "БСП за България" в Плевен за изборите за НС. Като своя цел определиха постигането на два мандата за 15 МИР на предстоящите парламентарни избори. След като се регистрираха в РИК, Георги Свиленски каза на..

публикувано на 07.05.24 в 17:33
Обществен съвет за изграждане на Национална детска болница

ОС за изграждане на Национална детска болница настоява за координация между съответните министерства

Общественият съвет за изграждането на Националната детска болница е срещнал трудност с липсата на звено в Министерство на здравеопазването, което да е ангажирано със строежа. Това стана ясно от пресконференция на Обществения съвет (ОС). От..

публикувано на 07.05.24 в 17:16

ЕК напомни на Скопие за ангажимента да включи българите в Конституцията си

От Европейската комисия напомниха на Република Северна Македония, че има ангажимент да включи в своята Конституция и българите като държавотворен народ.  "Северна Македония се ангажира да промени конституцията си и ние вярваме, че всички политически..

публикувано на 07.05.24 в 17:02