Християндемократи от Белгия и Люксембург не искат Орбан в ЕНП

Виктор Орбан

Християндемократическите партии от Белгия и Люксембург настояват за изключването на унгарския премиер Виктор Орбан от Европейската народна партия, предаде БТА.

В писмо до ръководството на ЕНП двете сродни белгийски и люксембургската партия настояват за изключването на Орбан, защото той „действа в шокиращо противоречие“ с ценностите на ЕНП.

Лидерът на белгийската франкофонска партия Демократично-хуманистичен център Максим Прево каза днес, че „ексцесиите на Орбан вече станаха недопустими и не могат повече да бъдат подкрепяни“.

АП припомня, че наскоро Орбан започна кампания срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който е член на ЕНП, заради това, че бил твърде мек по въпросите на имиграцията и го обвини, че отваря границите на ЕС за безконтролна миграция.


Свързани новини

Виктор Орбан

ЕНП обмисля да изгони партията на Орбан от редиците си

Унгарският премиер Виктор Орбан е изправен пред нови призиви за изгонването на партията му „Фидес“ от редиците на Европейската народна партия на среща на паневропейския блок следващия месец, съобщи в. „Гардиън“. Орбан и „Фидес“ ще бъдат част от..

публикувано на 27.02.19 в 10:50
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип..

обновено на 08.05.19 в 18:59