Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християндемократи от Белгия и Люксембург не искат Орбан в ЕНП

Виктор Орбан

Християндемократическите партии от Белгия и Люксембург настояват за изключването на унгарския премиер Виктор Орбан от Европейската народна партия, предаде БТА.

В писмо до ръководството на ЕНП двете сродни белгийски и люксембургската партия настояват за изключването на Орбан, защото той „действа в шокиращо противоречие“ с ценностите на ЕНП.

Лидерът на белгийската франкофонска партия Демократично-хуманистичен център Максим Прево каза днес, че „ексцесиите на Орбан вече станаха недопустими и не могат повече да бъдат подкрепяни“.

АП припомня, че наскоро Орбан започна кампания срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който е член на ЕНП, заради това, че бил твърде мек по въпросите на имиграцията и го обвини, че отваря границите на ЕС за безконтролна миграция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Виктор Орбан

ЕНП обмисля да изгони партията на Орбан от редиците си

Унгарският премиер Виктор Орбан е изправен пред нови призиви за изгонването на партията му „Фидес“ от редиците на Европейската народна партия на среща на паневропейския блок следващия месец, съобщи в. „Гардиън“. Орбан и „Фидес“ ще бъдат част от..

публикувано на 27.02.19 в 10:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще изкупуват кюстендилските череши

Череши с размер до 24 мм в диаметър ще се изкупуват в предстоящата след месец кампания. Това беше обявено на среща с производители, преработватели и изкупвачи, организирана от Общината.  Такова е изискването на преработвателните предприятия у нас и в..

публикувано на 26.04.24 в 17:35
Микола Солски

Украинският агроминистър плати 2 млн. долара гаранция, продължава да изпълнява задълженията си

Украинският министър на аграрната политика и прехраната Микола Солски е платил гаранцията от близо 2 млн. долара, след като беше задържан по обвинения в корупция.  "Той е освободен от ареста и продължава да изпълнява задълженията си като министър",..

публикувано на 26.04.24 в 17:06

Избирателните секции в община Кюстендил ще са с една по-малко

Избирателните секции в Община Кюстендил ще са 112 - с една по-малко, сравнено с местния вот през октомври миналата година, казаха от администрацията.  Избирателните списъци вече са поставени пред помещенията, където ще се гласува, в тях са и около..

публикувано на 26.04.24 в 17:05

Международна конференция по спинална хирургия в Русе

Петата международна конференция по спинална хирургия бе открита днес в Русе.  Над 100 са участниците във форума, организиран от Русенския университет и лечебни заведения "Медика" в града.  Водещи световни специалисти в областта на ортопедията и..

публикувано на 26.04.24 в 16:55

Допълнителните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 22 до 29 май

Министерството на образованието и науката ще проведе допълнителните държавни зрелостни изпити по желание на ученика от 22 до 29 май.  Графикът по предмети от общообразователна и профилирана подготовка е публикуван на сайта на Министерството на..

публикувано на 26.04.24 в 16:50

47% от 15-годишните ученици у нас не закусват в повечето дни

47% от българските 15-годишни ученици не закусват през повечето дни, което е над средната стойност за всички. Това показват българските резултати от глобално проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за социално-емоционалните..

публикувано на 26.04.24 в 16:41

Евросанкциите за дестабилизиране на Молдова - удължени с година

Съветът на ЕС удължи с една година санкциите срещу отговорните за подкопаването, дестабилизирането и заплахата за суверенитета и независимостта на Молдова.  В санкционния списък са включени 11 лица и едно образувание.  На попадащите под..

публикувано на 26.04.24 в 16:28