Конкурсът за генерален директор на БНР започва в средата на май

| обновено на 19.03.19 в 15:00
Снимка: Ани Петрова

Конкурсът за избор на генерален директор на БНР ще започне в средата на май. Това решиха членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) по предложение на председателя на медийния регулатор София Владимирова.

Председателят на регулатора мотивира избора на дата за начало на конкурса с изборите за Европейски парламент, насрочени за 26 май, и с много почивни дни в края на април и началото на май.

Мандатът на генералния директор на БНР Александър Велев изтича на 29-и май.

Иво Атанасов, член на СЕМ, подчерта, че ако евентуално се появи натиск изборът на генерален директор на БНР да бъде направен след провеждането на евровота, то Съветът би трябвало да прояви характер и да спази сроковете. 

Розита Еленова, член на СЕМ, категорично заяви, че регулаторът е независим орган и че за какъвто и да било натиск не може да се говори.

На 9-и май предстои избор на нов председател на СЕМ. 

Единодушно беше приет и годишният отчет на СЕМ за 2018 година, предстои внасянето му в Народното събрание. 

Членовете на СЕМ избраха Емилия Станева за изпълняващ длъжността „главен секретар“ на Съвета. На 17 март внезапно почина досегашният главен секретар Борислав Шабански. На заседанието днес колегите му почетоха паметта му с минута мълчание.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33