Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дерменджиев: В такъв мач няма фаворити

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

"В един такъв мач няма фаворити. Отборите достатъчно добре са натренирани, знае се каква е цената на мача, така че мисля, че физически и двата отбора ще бъдат на добро ниво", заяви наставникът на Левски Георги Дерменджиев преди дербито с ЦСКА-София. Двата тима ще се изправят един срещу друг утре от 17:15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Не мисля, че мача с Лудогорец беше пораженчески, той беше добър за нас. Вярно е, че имаме проблеми с контузени и наказани играчи. Някои се връщат, така че ще има 11 човека на терена. В един такъв мач няма фаворити. Отборите достатъчно добре са натренирани, знае се каква е цената на мача, така че мисля, че физически и двата отбора ще бъдат на добро ниво. Отборът на ЦСКА ще бъде много концентриран, мачът с Ботев няма нищо общо, мисля, че дори го бяха подценили малко и затова така влязоха в мач, но срещу нас мисля, че психологически ще бъдат по друг начин настроени. Аз искам играчите да излязат, да бъдат много концентрирани и да играят това, което могат. Искам да зарадваме феновете с добра игра", каза Дерменджиев.

Дерменджиев коментира и думите на Любослав Пенев, че някои отбори в топ 6 са се съюзили в заговор срещу ЦСКА. "Няма как да участваме в такива заговори, това не е съвместимо с името Левски. Ние играем за себе си, играем мач за мач, имаме контузени и наказани играчи, не сме дори говорили срещу съдиите защо са наказани, защо не е свирена дузпа. Искаме да изиграем мачовете, които остават, на едно добро ниво и тези момчета, които влязат да играят, да играят на едно добро ниво", каза той.

Дерменджиев разкри, че списъкът с контузени играчи в лагера на Левски се запазва и допълни, че вратарят Николай Михайлов ще остане в отбора. Чуйте още от него:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Любослав Пенев

Любослав Пенев: Някои отбори са съюзени срещу нас

Старши треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев заяви, че някои отбори от топ 6 са съюзени и играят срещу "червените", но не уточни кои са те. Наставникът на "червените" направи изказването пред медиите преди утрешното дерби с Левски от четвъртия плейофен..

публикувано на 19.04.19 в 14:49
Дербито е в събота от 17:15 часа.

До довечера се продават на каса билети за дербито

Ръководството на Левски напомни на своите фенове, че днес е последният ден, в който могат да купят билети за дербито с ЦСКА-София от касите. Срещата е в събота от 17:15 часа, но в деня на срещата билетите ще се продават само онлайн. Ето..

публикувано на 19.04.19 в 13:21
ВИЖТЕ ОЩЕ
Национален отбор по спортна гимнастика за младежи

България с четири финала на ЕП по спортна гимнастика за младежи в Римини

Давид Иванов се класира за четири финала на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Иванов ще спори за отличията в многобоя, както и на финалите на кон с гривни, халки и успоредка. В..

публикувано на 25.04.24 в 21:39

Красота, зрелище и осем гола на стадион "Ивайло" по повод 100 години ФК Етър

Истинско футболно зрелище сътвориха звездните отбори на Етър и България, които се срещнаха по случай 100-годишния юбилей на "болярите". Зрителите на стадион "Ивайло" станаха свидетели на страхотни отигравания от играчи, които напомниха за най-добрите си..

публикувано на 25.04.24 в 20:47
100 години Етър

Стоичков и Балъков почетоха паметта на Трифон Иванов

Футболните легенди Христо Стоичков и Красимир Балъков - единствените българи в идеалния отбор на световно първенство, отправиха поздравления към публиката на стадион "Ивайло" и почетоха паметта на своя голям приятел Трифон Иванов. Това се случи в..

публикувано на 25.04.24 в 19:36
Георги Иванов

Георги Иванов: Не мога да гарантирам безопасност на мача ЦСКА-София - Левски

Избраният за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов пристигна на стадион "Ивайло" във Велико Търново, където ще бъде специален гост на празненствата по случай вековния юбилей на местния ФК Етър. "Винаги сме били в добри отношения с..

публикувано на 25.04.24 в 19:33

От ММС не са съгласни стадионите „Септември“ и „Юнак“ да преминат към Столична община

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено от страна на Столична община за намеренията й да придобие в собственост СК „Септември“ и стадион „Юнак“, като за стартиралата процедура и приетия от Столичния общински съвет доклад, от ведомството не..

публикувано на 25.04.24 в 18:07
Златислава Чуканова

Четири финала и пет бронзови медала за българките на ЕП по бокс в Сърбия (ОБНОВЕНА)

Четири финала и пет бронзови медала постигнаха състезателките по бокс от националния отбор на България в днешния ден на Европейското първенство в Белград (Сърбия).  При жените за златото ще играят Златислава Чуканова (50 кг) и Светлана Каменова (57 кг)...

публикувано на 25.04.24 в 17:26
Килиан Мбапе

ПСЖ е на малка крачка от титлата във Франция

Пари Сен Жермен победи като гост Лориен с 4:1 и е съвсем близо до нова титла във френското първенство 4 кръга преди края. От нея го делят две точки, реално една, заради много по-добрата си голова разлика от втория Монако. Монегаските отложиха малко..

публикувано на 25.04.24 в 06:56