ЕК без компромис по промените в газовата директива за „Северен поток“ 2

Газопреносна инсталация от Северен поток
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската комисия (ЕК) няма да направи изключение от промените в газовата директива за проекта „Северен поток“ 2.

Говорителят по въпросите на енергийния съюз Анка Падурару заяви:

„Законодателите се договориха да променят газовата директива, така че тя да обхваща всички тръбопроводи в рамките на юрисдикцията на ЕС, в т.ч. и тези към и от трети страни. Това бе направено, за да се гарантира, че всички, които искат да продават газ на пазара на ЕС, спазват и неговото законодателство“. 

Компанията „Норд Стрийм“ 2, която строи проекта и е 100 процента собственост на „Газпром“, изпрати писмо до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В него тя поиска ЕС да потвърди, че към проекта ще се прилагат условия, които не са по-неблагоприятни от валидните за други газопроводи, доставящи газ на ЕС, в които инвестициите са направени много преди приемането на поправките в директивата.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59