Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юнона Кириакиду: Всичко на този свят зависи от нас, затова нека бъдем добри

Снимка: БГНЕС

Юнона Кириакиду, която живее в Правец, се е заела с отговорната задача да дарява радост на хора, имащи нужда от материална помощ, но и от уверение, че има кой да ги чуе и обича. Мисията ѝ започнала на Рождество, когато решила, че иска да помага на възрастни хора.

„Получи се доста добре – зарадвахме над 300 възрастни хора. Сега за Великден сигурно над 600 пакета храни ще бъдат раздадени“.

Кириакиду се занимава със столово хранене в училището в Правец. Постоянно прави инициативи, полезни за цялото общество, но рядко е ангажирала много хора в тях:

„За този Великден подготвихме богати пакети за всеки възрастен човек, който по принцип посещаваме - група млади хора около мен, също ентусиазирани. Посещаваме всеки възрастен човек лично, с малко гостуване при този човек. Малко обръщаме внимание на тези хора, изслушваме ги, защото може би в крайна сметка тези хора понякога нямат нужда от материалните неща, а повечето от това, че някой се е сетил за тях и е почукал на вратата им“.

Жената е била очарована от мащабния отклик, когато обявила, че прави кампания за Рождество. Откликнали са предимно млади хора.

„В България мисля, че благотворителността е на доста добро ниво, но докато не започнеш да правиш нещо, няма как да го разбереш. Всичко, което се случва на този свят, зависи от нас. Както всичко направим, така всичко ще бъде! Затова нека да бъдем добри един към друг, да бъдем позитивни, да бъдем живи здрави и винаги да запазим в себе си вяра, надежда и любов“.

Интервюто с Юнона Кириакиду можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обследват щетите от градушката в Пловдив, Стара Загора и Сливен

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Експертите напомнят на..

публикувано на 26.04.24 в 09:03

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия. В престижната надпревара ще се включат 96 ученици, а победителите ще станат част от националния отбор за международни състезания. Най-добрите астрономи пристигат и ще бъдат до неделя в Плевен. "Тя е 27-ма по ред, с организатори Регионално управление на образованието - Плевен,..

публикувано на 26.04.24 в 08:33
Надежда Йорданова

Надежда Йорданова: ПП-ДБ не търси участие в управлението на всяка цена!

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не означава, че при определени ситуации не може да бъде свикано и да проведе заседание. Когато служебното правителство залитне в някаква посока, да има възможност да се реагира ". Този коментар направи в интервю за БНР Надежда Йорданова от..

публикувано на 26.04.24 в 08:26
Изложение на Чипровски килими

Започва фестивалът на Чипровския килим, представят обичая "Доткавалник"

Обичаят "Доткавалник" ще бъде представен за първи път на традиционния фестивал на Чипровския килим. Фестът стартира днес и ще продължи до неделя. Деветото издание на фестивала на Чипровския килим ще се проведе на площад "Чипровско въстание". Освен че ще има изобилие от изложени Чипровски килими на алеята към историческия хълм, за първи..

публикувано на 26.04.24 в 08:07

Илияна Йотова открива форума "Овластяване на новото поколение"

Първият по рода си глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици ще бъде представен днес. Събитието ще бъде излъчено на живо в над 20 държави, членки на ОИСР, взели участие в проучването. То е осъществено в държави от четири континента, а фондацията..

публикувано на 26.04.24 в 08:07
д-р Христо Стоянов

Д-р Христо Стоянов: Необходими са поне 2-3 мандата, за да се успокои системата на здравеопазването

Системата на здравеопазването е една от най-консервативните. Неминуемо е всички бури и катаклизми в политиката да не се отразяват на тази консервативна система . Това заяви в интервю за БНР д-р Христо Стоянов, изпълнителен директор на Университетската болница "Лозенец". Устойчивите практики в системата не са за един мандат. За да има..

публикувано на 26.04.24 в 07:59
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Кабинетът на Нетаняху обмисля ограничено споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Кабинетът на израелския премиер Бенямин Нетаняху обмисля ограничено споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници, твърди израелска медия. Американската армия започна да помага за изграждането на временно пристанище край бреговете на ивицата Газа, през което да се доставят повече хуманитарни помощи. Междувременно йеменските бунтовници..

публикувано на 26.04.24 в 07:55