"Атака" иска промени в Антикорупционния закон за проверка на социологическите агенции

"Атака" внася промени в Антикорупционния закон, с които на проверка ще подлежат и собствениците социологически агенции и всички работещи в тях.
Снимка: БГНЕС

"Атака" внася промени в Антикорупционния закон, с които на проверка ще подлежат и собствениците социологически агенции и всички работещи в тях. Целта е секторът да бъде прозрачен, заяви Десислав Чуколов:

"Социолозите са тези, които определят мнението на обществото. Те анализират, те дават конкретни тези на българския гражданин какво да си мисли за този процес или за онзи процес. Пример ви давам. Може да излезе социологическа агенция, която казва: "Голяма част от българите са против построяването на "Южен поток". Обаче когато имаме информацията, която ние предлагаме чрез тези промени да бъде представена на българското общество, тогава може да се погледне: този социолог, той членува в неправителствена организация, което да кажем е "Америка за България" и се вижда и конфликтът на интереси".


ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33