Румен Радев: Изборите за Европейски парламент са не по-малко важни от националните

Президентът Румен Радев упражни правото си на вот в столичния квартал "Редута"
Снимка: БГНЕС

Изборите за Европейски парламент са не по-малко важни от националните, заяви президентът Румен Радев, който упражни правото си на вот в столичния квартал „Редута“.

„Нашето бъдеще, нашата свобода, сигурност и благоденствие ще зависят и от хората и идеите, които днес подкрепяме с гласа си. Затова призовавам всички българи да гласуват и да не оставят друг да решава тяхното бъдеще вместо тях. Масовото участие в тези избори е най сигурният начин за неутрализиране на всеки опит за деноминация на корпоративен, контролиран  и купен вот“, добави държавният глава.

На въпрос на репортери трябва ли да отпадне забраната за съобщаване на резултати от екзитпол в изборния ден, Румен Радев каза:

„Отваряме още една възможност за манипулация с такова едно решение“.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33