Каракачанов: Не може да си патриот, пък да казваш „Да живее Съветският съюз“

Красимир Каракачанов
Снимка: БТА

Според лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов партията е получила доверие на тези евроизбори, защото хората са оценили работата ѝ в изпълнителната власт и работата на водача в листата ѝ Ангел Джамбазки като евродепутат: „Истината е, че в ЕС има двоен стандарт – по отношение на храните, по отношение на пакета „Мобилност“ – големите държави се опитват да изземат бизнеса и интересите на малките държави. Т.е. Ангел Джамбазки показа, че има един български евродепутат, който може да се бие в полза на България и го прави успешно“.

Каракачанов определи като „политически трупове“ политическите сили, които по думите му са изричали лъжи по адрес на ВМРО.

„Ми как да спечелят, примерно лицето Марешки. Той първо беше либерал, след това беше социалдемократи. Накрая реши да става патриот. Или пък примерно един друг, който много ни плюе, наш коалиционен партньори. Е само със слогана „Да живее Съветският съюз“ не става. Не може да си патриот пък да казваш „Да живее Съветският съюз“, коментира лидерът на ВМРО. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33