Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов взрив разтърси Кабул

Взрив разтърси афганистанската столица Кабул, предаде Ройтерс. Над мястото на експлозията се издига пушек, съобщават очевидци. Засега не се съобщават причините за взрива, няма информация и за жертви или пострадали.
Ден по-рано групировката "Ислямска държава" пое отговорност за самоубийствена атака пред военна академия, при която бяха убити най-малко 6 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Множество хора се стекоха в плевенските църкви на Велика събота

Десетки се стекоха в трите плевенски храма за Василиевата Света литургия. На Велика събота се извършва благословение на хляба и виното. Днес, Велика събота, е и ден за боядисване на великденски яйца, ако не е направено на Велики четвъртък. Отец Венци от храм "Света Троица" в Плевен:  "Велика събота символизира слизането на Господ наш Иисус Христос в..

публикувано на 04.05.24 в 10:48

Лоши са условията за туризъм в планините

В планините условията за туризъм днес са лоши, съобщиха от Планинската спасителна служба за БТА.   Във високите части вали дъжд, има и мъгли, а на над 2200 метра надморска височина има и снежна покривка около 5- 10 сантиметра. В планините днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг, на места ще са значителни по..

публикувано на 04.05.24 в 10:09

Масово кръщене и тази година в Плиска

Масово кръщене ще се проведе и тази година в Плиска. Тайнството днес ще бъде извършено от  Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан на святото за българите място Голямата Базилика. Масовото кръщене се прави винаги около деня на Успението на Свети цар Борис Първи Михаил Покръстител, който честваме на 2 май. Това обясни..

публикувано на 04.05.24 в 10:04

Младежи от Велико Търново дариха над 700 килограма хранителни продукти на 13 семейства

Младежи от Велико Търново събраха и дариха над 700 килограма хранителни продукти на 13 семейства за великденските празници. Инициативата „Купи и дари“ е на младежите от „Ратаракт клуб“ – Велико Търново и се проведе в шест търговски обекта в града. Събрани са 720 килограма хранителни продукти – варива, консерви, олио, захар, брашно и..

публикувано на 04.05.24 в 09:59

Велика събота е!

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост. Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавмено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни история..

обновено на 04.05.24 в 09:20

Проливни дъждове в Бразилия, най-малко 39 жертви

Проливни дъждове в Южна Бразилия. Жертвите са най-малко 39, около 70 души са в неизвестност. Критична е ситуацията в щата Рио Гранди до Сул. Заради срутването на язовирна стена цели градове в долината на река Такуари бяха напълно залети. Семейства с деца очакват спасителните екипи по покривите на сградите. Хиляди хора бяха евакуирани. По данни на..

публикувано на 04.05.24 в 09:16

Наводнения в Тексас

Бури предизвикаха нови бедствия в района около американския град Хюстън, след като части от щата Тексас бяха наводнени тази седмица. Представител на един от окръзите описа положението като кастастрофално и заяви, че няколкостотин сгради там са застрашени от заливане. Над 20 души в окръга са били спасени. Властите в района затвориха училища и магистрали,..

публикувано на 04.05.24 в 09:12