Шествия в пет града на страната в защита на традиционното семейство

Събитията са под надслов "Да запазим децата от разврата"

| обновено на 08.06.19 в 19:12
Бургас антипрайд 2019
Снимка: БТА
Два протеста в столицата се проведоха срещу "София прайд". И двата са съгласувани със Столичната община. Събитията са в защита на семейните ценности под надслов "Да запазим децата от разврата".
Горещото време не отклони участниците в протеста в защита на традиционното семейство. На трибуна пред сградата на Народното събрание - бившия Партиен дом, се събраха кора, които издигнаха лозунги и сини и червени балони, за да подкрепят възпитанието на децата в традиционни семейства. Има облечени жени в булчински рокли и мъже със сватбени костюми.
Ето какво казаха присъстващите:
"Бихме искали българският народ да се осъзнае и да застане зад тези наши традиционни християнски ценности, така, че наистина децата да растат в нормални семейства, децата да имат своето място, да слушат родителите си. Родителите да имат правото да защитават своите деца и да ги възпитават."
"Не сме хомофоби. Разграничаваме грешника от греха. Грешника обичаме, а греха мразим и не искаме тази мерзост да превзема България и да нанася допълнителни проклятия върху нашата любима нация."
Към протеста се присъедини и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов:
"Нормалното нещо, което трябва да направим, е да защитим нормалното семейство, защото България, а пък и Европа се намира в демографска криза и в една такава ситуация разумната политика и разумния подход е да подкрепиш семейството, което има деца и ги възпитава".
А по-рано пред пилоните на НДК се събраха млади хора с черни фанелки-привърженици на "Национална съпротива". Ето какво казаха част от момчетата и лидерът им Благовест Асенов:
"Аз съм излезнал да пия бира с момчетата. Няма да се присъединим към шествието. Ние сме демократи."
"Нямаме нищо общо. За 12-та година по ред се борим със съществуването на содомията. Хубаво е, че и други сега са се осъзнали, макар и малко по-късно"
В 18 часе те тръгнаха на протестното си шествие по предварително съгласуван маршрут по бул."Витоша", бул."Княгиня Мария-Луиза", "Дондуков", "Цар Освободител", ул."Раковска", ул."Оборище", до Паметника на незнайния войн с плакати "Да запазим децата от разврата". Шествията са охранявани от многобройна полиция, за да не се стигне до сливането им и сблъсъци.
В Бургас шествието се провежда за 6-ата поредна година. Близо 100 души, основно представители на протестански църкви, се включиха в защита на традиционното семейство. Те издигнаха плакати „Здраво семейство, здраво общество“, „Не на джендъридеологията“ и „Всяко дете заслужава мама и татко“. Шествието премина по главната улица „Александровска“ до площада пред сградата на община Бургас. Повечето двойки бяха облечени в сватбени рокли и костюми. Те се обявиха против парада“София прайд“:
"Семейството е мъж и жена, това е Божествения модел. Това е, което трябва да знаят децата ни и в това да бъдат възпитавани."
"За по-голям и по-добър морал в България. Членуваме в протестантска църква в Бургас."
"Християнското семейство служи на Бога!"
Шествия в защита на традиционното семейство между мъж и жена се проведе в още няколко големи града в страната - Пловдив, Варна и Русе. Организатори са Националната асоциация "Поход за семейството" в партньорство с протестански църкви. Навсякъде участниците приеха обща декларация за насърчаване на семейните двойки и против джендър образованието и джендър политиките.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33