Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ си поставя за цел да спечели 200 кметски места на местните избори

Председателят на АБВ Румен Петков (в средата) внесе в ЦИК близо 4000 подписа
Снимка: БГНЕС

АБВ внесе близо 4 хиляди подписа в Централната избирателна комисия за регистрацията си за участие в местните избори, съобщи лидерът й Румен Петков. Партията си поставя за цел да разшири влиянието на структурите си и да спечели 200 кметски места. Още вчера стана ясно, че в София АБВ подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за градоначалник, но издига Ивайло Калфин за водач на листата за общински съветници.

"Няма как да не предизвиква безпокойство факта, че София е най-мръсната столица в Европа. Говоря като въздух. Не отричаме това, което е направено, държа дебело да подчертая. Ние не водим кампания против госпожа Фандъкова, защото тя беше кмет в трудни условия и направи много за София. Трябва човек да е много изкривен, за да тръгне да го отрича, но на София е нужна нова атмосфера на работа на Общинския съвет, нов тип публичност и контрол върху администрацията и чрез господин Калфин и нашите представители ние можем да го гарантираме".

Във вторник се очаква националният съвет на партията да одобри окончателните листи за участие в местния вот.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.