Преглед на българския печат

Снимка: Ани Петрова, БНР

Всички издания поместват снимки от предсрочното освобождаване на осъдения за убийството на 20 годишен студент австралиец Джок Полфрийман.

"24 часа" пита : "Как и кога съдиите се убедиха, че австралийският убиец е вече добър?"  и публикува мотивите на магистратите, които се базирали и на положителна характеристика от Българския хелзинкски комитет, че Джок вече се е поправил и е създал организация на затворниците.

"Труд" посвещава водещите си страници на реакциите за  предсрочното освобождаване на  Полфрийман. Под заглавие" Убивай българи - Калпакчиев е насреща" изданието помества цитати на водещи политици, възмутени от решението на съда, воден от председателя на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев.

"Монитор" извежда, че Полфрийман е освободен по процедура, предложена от оглавяваното от австралиеца затворническо сдружение и лансирана от бившия правосъден министър Христо Иванов.

"Телеграф" излиза с нови разкрития на Спецпрокуратурата. "Русофил номер едно с дарение от Цветан Василев и Леонид Решетников. Ексбанкерът Василев е дал милиард и половина евро активи на КТБ , за да се обърне орбитата към Москва, според държавното обвинение Николай Малинов е получил 32 хиляди евро за журналистически материали. Публикувани са и разговори с тема "да се създаде истинска русофилска партия" в България.  
 
На ситуацията в БНР е посветена  карикатурата  на Христо Комарницки на първа страница на в. "Сега", като е свързана и с преместването на детската поредица "Сънчо"  в БНТ 2.

Изданията информират и за изявлението на премиера Борисов, че Сметната палата трябва да провери цялото управлението на общественото радио досега. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33