Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разследването на трагедията с камиона-ковчег в Есекс

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес ще бъде извършена аутопсия на 11 от 39-те тела, открити мъртви в камион с българска регистрация в Есекс тази седмица, предаде Би Би Си.

Единадесет от жертвите са откарани снощи от пристанище Тилбъри в болница Брумфийлд в административния център Челмсфорд.

Полицията смята, че осемте жени и 31 мъже, открити в хладилен контейнер в промишлена зона след пристигането му от Белгия са китайци.

Междувременно бе удължен арестът на северноирландския шофьор на камиона Мо Робинсън (25 г.)

Китайският посланик във Великобритания Лю Сяомин съобщи, че е изпратил екип да помогне на полицията в установяването на самоличността на жертвите. Той допълни, че тяхната националност все още не може да бъде установена.

Целта на аутопсиите е да се потърсят улики за това как жертвите са влезли в хладилния контейнер.

„Били ли са измъчвани тези хора? Били са жертва на сексуално насилие, дали са били бити и принудени“ – това са част от въпросите, на които трябва да отговори д-р Ричард Шепърд, водещ британски патоанатом.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Снимки на камиона, в чийто контейнер бяха открити 39 тела, показват, че винетните стикери и стикерите за технически преглед (вляво), както и за гражданска отговорност (вдясно), приличат на българските.

Британската полиция откри 39 тела в контейнер на български камион

Британската полиция съобщи днес, че телата на 39 души са открити в камионен контейнер в индустриален комплекс източно от Лондон.  Шофьорът на камиона - 25-годишен мъж от Северна Ирландия е задържан по подозрение в убийство. Полицията..

обновено на 23.10.19 в 17:36
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борис Бонев

Борис Бонев за новата организация на движение: Отчитам някои пропуски и ще се поправим

Отчитам някои пропуски от наша страна и ще се поправим, заяви Борис Бонев на своята страница във Фейсбук относно новата организация на движение по бул. "Витоша", "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен". Днес се състоя извънредно заседание   на..

публикувано на 10.05.24 в 18:23

Хуманитарни организации: Ситуацията в Газа се влошава

Израелски танкове завзеха днес главния път, разделящ източната и западната част на Рафах, и на практика обкръжиха цялата източна част на града в южната част на Ивицата Газа. Израелските сили са превзели и затворили и единствения пропускателен пункт между..

публикувано на 10.05.24 в 18:13
Снимката е илюстративна, архив.

Проливни дъждове в Гърция, очакват се промени в графика на фериботите

Продължават силните дъждове в Гърция. Очакват се промени в графика на фериботите. Тази вечер и утре се очаква засилване на валежите в цялата страна, предупреждават от Гражданската защита в южната ни съседка. Местните власти са взели мерки,..

публикувано на 10.05.24 в 18:05
Михаил Мишустин говори пред Държавната дума, долната камара на руския парламент, Москва, 10 май 2024 г.

Премиерът на Русия Михаил Мишустин запазва поста си

Премиерът на Русия Михаил Мишустин запазва поста си. Кандидатурата му беше внесена тази сутрин в Държавната дума от президента Владимир Путин и подкрепена от депутатите. Предстои Мишустин да предложи структурата и състава на новото правителство...

публикувано на 10.05.24 в 17:49
Агенцията за социално подпомагане

Пострадалите от наводнението в с. Делейна вече са подали заявления за еднократна помощ

Десетте домакинства, които пострадаха от наводненията на 8 май във видинското село Делейна, вече са подали заявления за отпускане на еднократната помощ, съобщиха от социалното министерство. Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна..

публикувано на 10.05.24 в 17:38
Майката на 15-годишната Даная - Ани Стоянова, на протест пред

Ани Стоянова: Има огромна търговия с детското здраве и тя е много печеливша

Здравната ни система е тотално закърняла и недопускаща нищо ново, европейско и модерно . Това заяви пред БНР Ани Стоянова, майка на Даная, която почина преди година в "Пирогов". От фондация "Даная“ внесоха в Министерски съвет близо 12 хиляди..

публикувано на 10.05.24 в 17:33

Жители на общините Монтана и Берковица: Тирове да не минават през Петрохан

Жители на населени места от общините Монтана и Берковица не искат тирове да минават през Петрохан. Заради предстоящите ремонтни дейности на пътя Мездра – Ботевград има предложение тежкотоварният трафик да бъде пренасочен през прохода. Жителите на..

публикувано на 10.05.24 в 17:16