Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще иска постоянен арест за Цветелина Кънева

Цветелина Кънева
Снимка: Екатерина Костова

Прокуратурата ще иска постоянен арест за директора на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Цветелина Кънева.

Заедно с общински съветник от Пловдивската община Марица и юрисконсулта от Басейновата дирекция тя е обвинена за участие в престъпна група за длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние.

Разследването е започнало след сигнал до Антикорупционната комисия.

Разследващите са установили, че тримата са създали схема за получаване на пари срещу издавани разрешителни по Закона за водите.

Схемата е действала повече от две години, обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева:

„По негова инициатива е започнала тази сочена схема в „Басейнова дирекция“. Тримата съвместно са създали тази организация по масовите проверки на животновъди, които отглеждали предимно водолюбивите птици и незаконните сондажи. Както много пъти сме казвали, ние не сме се интересували кое лице от коя политическа партия е. Просто сме установили, че има събрани доказателства за виновността на този общински съветник, който е от община Марица, и сме повдигнали обвинение за участие в сочената организирана престъпна група“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре очакваме два самолета от Испания, които да помагат за гасене на пожарите

Утре очакваме от Испания да пристигнат два самолета, които ще подпомогнат действията ни за справяне с огнената стихия. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов с публикация във фейсбук профила си.  Готовността на Испания отново да се включи в борбата с огъня у нас е по Механизма за гражданска защита на Европейския съюз...

публикувано на 04.08.24 в 17:59

В 12 часа утре президентът ще приеме ИТН, които връщат третия мандат

Президентът ще приеме представителите на парламентарната група на "Има такъв народ" във връзка с връчения им мандат за посочване на кандидат за министър-председател, съобщават от администрацията на държавния глава. Представителите на групата на ИТН, на която бе възложено да посочи кандидат за министър-председател, ще бъдат приети от президента Радев..

публикувано на 04.08.24 в 17:39
На граничния пункт

Въвеждат дезинфекция по всички ГКПП у нас заради риска от чума по дребните преживни животни

България въвежда от утре задължителна дезинфекция на автомобилите на всички гранични пунктове. Мярката е превантивна заради откритите в Северна Гърция огнища на чума по дребните преживни животни. Това стана ясно на извънредно заседание на областната епизоотична комисия в Кърджали с участието на заместник-министъра на земеделието Деян Стратев и..

публикувано на 04.08.24 в 17:12

Пожарът край граничното село Църварица е овладян напълно

Пожарът край кюстендилското село Църварица до границата с Република Северна Македония, който гори от петък, е овладян напълно, съобщи  за БНР директорът на Горското стопанство в Невестино Кирил Иванов. Огънят обхвана площ от 1000 декара гора и бивши земеделски земи, площи с храсти и сухи треви, изгоряха и 5 къщи. Няма пострадали хора...

публикувано на 04.08.24 в 16:56

Министерството на цифровата политика в Кипър: С пълното 5G покритие е достигната европейската цел, поставена за 2030 г.

Кипър вече е постигнал 100% покритие с 5G мобилни мрежи, а до края на следващата година ще има 100% обхват и с мрежи с много висок капацитет (Very high capacity network, VHCN). Това съобщиха от правителството, отчитайки значителния напредък на страната в изпълнението на целите на европейското "Цифрово десетилетие 2030". Кипър постига най-висок ръст,..

публикувано на 04.08.24 в 16:49
Заседание на Областната епизоотична комисия в Кърджали заради случаите на чума по дребните преживни животни в съседна Гърция.

До момента в България няма регистрирано огнище на чума по овце или кози

До момента в България няма регистрирано огнище на чума по овце или кози, обяви директорът на Агенцията по храните (БАБХ) Светлозар Патарински. Той увери, че живи животни не са влизали в България от Румъния и Гърция, където са обявените огнища на заболяването. Увеличава се броят на заразените с чума кози и овце в Гърция, над 14 000 са умъртвените..

публикувано на 04.08.24 в 16:24
Индонезийци държат плакати с надпис:

Дипломатически совалки в Близкия изток, в Израел силите за сигурност са в най-висока степен на готовност

Докато дипломатическите усилия за предотвратяване на широкомащабен конфликт в Близкия изток продължават, Израел се подготвя за вероятен масиран удар от Иран и Ливан след убийствата на политическия лидер на "Хамас" в Техеран и на високопоставен военен от "Хизбула" в Бейрут.  Политическият лидер на "Хамас" беше погребан в Катар Взривоопасна..

публикувано на 04.08.24 в 16:08