Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гешев поиска оставката на пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Той е баща на обвиняемия за побой Васил Михайлов. 

Преди дни младият мъж беше освободен от ареста с мярка за неотклонение "домашен арест", която да се контролира с електронна гривна.

Според информация на хора от Перник обаче, въпреки забраната Васил Михайлов е напускал дома си.

"С ясното съзнание, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и обратното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз смятам, че в интерес на справедливостта, на хората от Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност", казва в изявление на Иван Гешев, разпространено от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвинител номер едно мотивира настояването си и с разбирането, че прокурорите, който по думите му са останали единствената преграда пред престъпността, трябва, освен да защитават хората, и да дават пример. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържан е машинист, заподозрян за срязаните спирачни маркучи на локомотив в Лом

Машинист е заподозрян за извършител на повредата на маркучите на спирачната система на локомотив на жп гарата в Лом на 1-ви юни. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Разследването продължава. Неизвестни срязаха спирачни маркучи и счупиха стъкло на локомотив на гарата в Лом Под ръководството на Окръжната прокуратура в..

публикувано на 05.06.24 в 16:05

Съдът върна обвинителния акт за инцидента в тунел "Ечемишка", при който загина жена

Софийският окръжен съд върна на Прокуратурата обвинителния акт за инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус". Съдът решава дали да гледа по същество делото за инцидента в тунел "Ечемишка" преди 7 години Преди седем години лампа от осветителната система на тунела падна върху преминаващ автомобил и причини смъртта на 64-годишна жена,..

публикувано на 05.06.24 в 15:48

Градушка унищожи 2 хил. декара със земеделска продукция в севлиевското село Кормянско

След градушката, която удари Севлиево и селата в последните два дни, в Кормянско са унищожени около 2 хиляди декара със земеделска продукция. Селото се оказало в епицентъра на бурята, от която има нанесени малки щети и по домовете и автомобилите на местни жители. Земеделската продукция по плодородните ниви на Кормянско, разположено на 6 км от..

публикувано на 05.06.24 в 15:47

Смолян получи бюлетините за изборите

В Смолян пристигнаха бюлетините и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване за изборите две в едно на 9-ти юни.  95 100 броя е тиражът на бюлетините за изборите за членове на Европейския парламент от Република България, а за изборите за народни представители тиражът е 96 200 броя. Специализиран транспорт с охрана достави..

публикувано на 05.06.24 в 15:19
Джо Байдън пристига в Париж, 5 юни 2024 г.

Байдън е във Франция за годишнината от Десанта в Нормандия

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна във Франция за тържествата по случай 80-ата годишнина от съюзническия десант в Нормандия. В рамките на тридневните чествания той ще се срещне с френския си колега Еманюел Макрон. При извънредни мерки за сигурност американският президент Джо Байдън беше посрещнат в Париж, докато в Нормандия започнаха..

публикувано на 05.06.24 в 15:19

Над 390 000 бюлетини за изборите в Русенска област бяха доставени днес

394 300 бюлетини за предстоящия вот 2 в 1 тази неделя бяха доставени днес в Русе. 193 700 от тях са предназначени за изборите за Европейски парламент, а други 200 600 са за народни представители. Веднага след разтоварването бюлетините бяха поставени в помещение с постоянна полицейска охрана. Създадена е организация те да бъдат предоставени на..

публикувано на 05.06.24 в 15:05
Итамар Бен-Гвир

Израелски министър заплаши Нетаняху с оставка

В Израел крайнодесен министър във военновременния кабинет заплаши да излезе от управляващата коалиция, ако премиерът Бенямин Нетаняху не разкрие подробности за бъдещото споразумение за Газа. Това не е първата заплаха, която отправя Итамар Бен-Гвир, който отговаря за вътрешната сигурност на Израел, но разкрива задълбочаващия се разрив във..

публикувано на 05.06.24 в 14:41