Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силният вятър в София счупи клони на дървета в няколко района

Паднало дърво от вятъра в София
Снимка: Ани Петрова

На няколко места в София има паднали клони на дървета заради силния вятър. Това съобщиха от МВР за Българското национално радио (БНР).

От МВР уточниха, че има паднали клони от дървета на трамвайна линия на столичния булевард "Джеймс Баучер".

Паднали са и клони на дървета в района на Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Към момента няма данни за пострадали хора или леки автомобили.

Няма и сериозни сигнали за щети от силния вятър в столицата към момента.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори пожар от РСМ наближава границата

Около 100 са жителите на двете села Сапарево и Кърпелево, които бяха евакуирани от домовете си. Част от тях са настанени в база на МОН в Сандански, а други са при близки хора.  Пожарът не стихва. Освен стотиците огнеборци и пожарни автомобили, има и тежка техника, с която се правят просеки, за да се ограничи огънят и да се защити пътят към другите..

публикувано на 30.07.24 в 21:41

Половината от обявените близо 850 места в детските градини в Пловдив са заети

Обявените от пловдивската общинска администрация близо 850 свободни места в детските градини и ясли в града са заети едва наполовина, сочат резултатите от провелото се днес поредно класиране. Причината е желанието на родителите децата им да бъдат приети в точно определени детски заведения, в които местата са по-малко от заявения интерес...

публикувано на 30.07.24 в 20:26
В Бейрут, архив.

Израелската армия съобщи, че е нанесла удар в Бейрут като отмъщение за атаката срещу Голанските възвишения

Мощен взрив отекна в южните квартали на ливанската столица Бейрут, предаде Ройтерс. Според източници на Ройтерс атаката е била извършена в южен квартал на Бейрут, където заседава ръководството на "Хизбула", а конкретната мишена е бил Мухсин Шукр - началник на оперативния щаб на шиитската групировка. Не е ясно дали е оцелял.  Според Франс прес..

публикувано на 30.07.24 в 20:10

Близо 550 жители на област Монтана са направили по желание изследване за хепатит

Близо 550 жители на област Монтана са направили по желание изследване за хепатит тази година. Регистрирани са 20 нови случая на заболяването. Във връзка със световния ден за борба с хепатита Регионалната здравна инспекция в Монтана провежда информационна кампания. Пред сградата на РЗИ на централния площад "Жеравица" днес и утре се..

публикувано на 30.07.24 в 20:07
Заседание на Комисията по бюджет и финанси в НС -  30 юли 2024 г.

Бюджетната комисия одобри промените в капиталовата програма с проектите за общините

Бюджетната комисия на Народното събрание одобри на второ четене промените в капиталовата програма с проектите за общините. Министър Петкова: Над 6,2 млрд. лв. е достигнала инвестиционната програма за общините Бюджетната комисия в НС обсъжда изменението на капиталовата програма за общините Тя е част от Бюджет 2024, като промени в другите му..

публикувано на 30.07.24 в 19:48

17-годишен е привлечен като обвиняем за побой над 56-годишна жена в Перник

17-годишен младеж е привлечен като обвиняем за нанесения побой над 56-годишна жена в Перник.  Той е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои в Районен съд-Перник да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от Прокуратурата. Жената е била нападната на..

публикувано на 30.07.24 в 19:43

ИТН получи съгласие за подкрепа от депутатите от "Величие" около бившия ѝ председател Николай Марков

Партия "Има такъв народ" получи съгласие за подкрепа от депутатите от разпадналата се група на "Величие" около бившия ѝ председател Николай Марков, ако се стигне до съставяне на управленска програма и гласуване на правителство с третия мандат. Двете формации одобриха предложението на ИТН за ограничаване на правомощията на главния прокурор, неизпращането..

публикувано на 30.07.24 в 19:28