Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" иска среща с вътрешния министър заради задържания за заплахи към Тагарев

Костадин Костадинов
Снимка: БТА

"Възраждане" ще настоява за среща oще днес с вътрешния министър във връзка със задържането на мъжа, който беше арестуван заради заплаха за убийство към министъра на отбраната Тодор Тагарев. 

По думите на лидера на партията Костадин Костадинов съпругата на задържания трети ден не знае къде се намира той:

"Заради това ние ще искаме спешна среща с министъра на вътрешните работи още днес, защото не е нормално един човек да бъде държан 72 часа в ареста и никой да не знае от неговите близки, съпругата му не знае къде е, това е фашизъм".

Според Костадинов задържаният не е изпратил по същество заплаха за убийство и увери, че арестуваният не е член на "Възраждане".




По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

2,8 млрд. лева бюджетен дефицит се очаква в края на септември

2,8 милиарда лева бюджетен дефицит се очаква в края на септември, сочат прогнозните данни на Министерството на финансите.  Това е около 1,4 на сто от прогнозирания брутен вътрешен продукт, като по-високият темп на нарастване на разходите се дължи основно на социалните плащания, става ясно от съобщението на институцията. Постъпленията спрямо миналата..

публикувано на 01.10.24 в 19:04
Танкове на израелската армия маневрират в зона в Северен Израел близо до израелско-ливанската граница, 1 октомври 2024 г.

От израелската армия заявиха, че навлизането в Ливан е ограничено и на неголямо разстояние от границата

Израелски командоси и парашутни части навлязоха през нощта в Ливан в рамките на "ограничена сухопътна операция", както я определят, насочена към погранични позиции на шиитската групировка "Хизбула", които застрашават Израел. "Ограничена и целенасочена" израелска сухопътна операция в Ливан Наземната операция ще продължи успоредно с бойните..

публикувано на 01.10.24 в 18:41
Генералният секретар на НАТО Марк Рюте

Рюте: Бих работил добре и с Тръмп, и с Харис

"Украйна има пълното право да нанася удари в дълбочина по територията на Русия - това заяви новият генерален секретар на НАТО Марк Рюте, който официално встъпи в длъжност тази сутрин.   Той каза още, че полагащото се място на Украйна е в Алианса и трябва да се работи за нейния необратим път към него. "Украйна води война на самоотбрана. Това..

публикувано на 01.10.24 в 18:25
Първан Симеонов

Първан Симеонов: 50% ще изберат мястото, където България е - при западните ЕС и НАТО

Макар доверието към НАТО в България да не е крещящо, то мъничко расте напоследък. Доверието към ЕС у нас е традиционно високо и то расте, това означава хващане за познатото, показва социологическо проучване на "Галъп интернешънъл Болкан" за нагласите на българите към ЕС и НАТО. В предаването "Нещо повече" Първан Симеонов коментира..

публикувано на 01.10.24 в 18:14
Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева: Разширяване на конфликта в Близкия изток носи опасност от допълнителна радикализация

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева определи като "огромна трагедия" разрастването на конфликта в Близкия изток. В първото си интервю за започващия днес втори мандат, дадено съвместно за БНР и БНТ, Георгиева коментира, че засега икономическите последици са основно за страните от региона. Започва вторият..

публикувано на 01.10.24 в 17:59

Силен вятър разпалва нови огнища на пожара в Пелопонес, който бушува трети ден

Пожарникарите в Гърция трети ден се борят с огнената стихия в Пелопонес, като силният вятър разпалва нови огнища. Има евакуирани села. Министърът за борба с климатичните кризи призна, че ситуацията с пожара е "изключително тежка". Повече от 30 километра е огненият фронт, а силният вятър разпространява пожара. Разраства се пожарът на полуостров..

публикувано на 01.10.24 в 17:41

"Светулки RUN" ще озари Борисовата градина за седма поредна година

Тази вечер Борисовата градина в София ще бъде озарена от челниците и фенерчетата на участниците в бягане, което има за цел да подкрепи трудноподвижни или незрящи хора. Инициативата се организира за седма година от Софийски планински клуб и ще събере средства за Фондация “Очи на четири лапи” и единственото в България Национално читалище на..

публикувано на 01.10.24 в 17:32