Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експлозии в Севастопол, мостът над Керченския проток е блокиран

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: БТА

Украинското министерство на отбраната потвърди съобщенията за ракетен удар по руски военни цели в Крим, но без да дава повече подробности. За експлозии по-рано писаха руски и украински военни кореспонденти в каналите си в Телеграм.

Местни жители съобщават, че са чули силна експлозия в Севастопол, а официални руски институции в Крим съобщават, че мостът над Керченския проток е блокиран. Властите призовават блокираните на моста хора да запазят спокойствие и да следват инструкциите на служителите по транспортна сигурност.

По-рано назначеният от Русия губернатор на Крим Михаил Развожаев съобщи, че е била предотвратена ракетна атака срещу Севастопол. Свалени са били няколко дрона край Севастопол.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно гласуване за парламентарни избори в РСМ

В седем избирателни секции в Република Северна Македония днес ще се проведе повторно гласуване на парламентарните избори заради установени нарушения на изборното законодателство. Преди седмица Държавната избирателна комисия в страната разгледа жалби за начина, по който са проведени изборите, подадени от Социалдемократическия съюз на Северна..

публикувано на 22.05.24 в 07:36
Снимката е архивна

Молебен и водосвет в Перник за 12 години от труса през 2012 г.

Молебен и водосвет за здраве и благоденствие ще бъдат отслужени по повод 12-годишнината от земетресението в Перник. На 22 май 2012 година през нощта Перник и околните селища бяха събудени от трус с магнитуд 5,8 по Рихтер, съпроводен от мощен тътен. Последваха серия силни вторични трусове. Земетресението не взе човешки жертви, но предизвика..

публикувано на 22.05.24 в 07:33

Консултации с парламентарните групи за СИК-овете в чужбина

Консултации с парламентарните формации от 49-то Народно събрание за съставите на секционните избирателни комисии зад граница ще проведе днес Централната избирателна комисия (ЦИК). Формациите трябва да дадат предложения за членове, включително и резервни за секциите, в които на 9-ти юни ще гласуват сънародниците ни в чужбина.  В консултациите..

публикувано на 22.05.24 в 07:28
Димитър Главчев

Оборудване за АЕЦ "Козлодуй" и пари за министерства – в заседанието на служебния кабинет

Служебното правителство ще даде съгласие за продажбата на оборудване, собственост на Националната електрическа компания, чрез пряко договаряне на АЕЦ "Козлодуй". Очаква се по време на заседанието да бъде взето решение за отпускането на допълнително средства по бюджетите на Министерствата на образованието и науката, на културата, на..

публикувано на 22.05.24 в 07:25

Язовири в Кипър пресъхват

Язовири в Кипър пресъхват. Специалната консултативна комисия по управление на водите обсъжда незабавното предприемане на краткосрочни и средносрочни мерки за укрепване на водната инфраструктура, съобщи министърът на земеделието и околната среда Мария Панайоту. С наближаването на лятото състоянието на язовирите предизвиква все по-голямо безпокойство..

публикувано на 22.05.24 в 05:06

Проучване на Университета в Мичиган: Юношите приемат повече от допустимата доза кофеин

Проучване на Университета в Мичиган показва, че юношите приемат повече от допустимата доза кофеин, а това може да доведе до здравословни проблеми. С течение на времето влиянието на кофеина намалява и ние започваме да увеличаваме приеманото количество, а това увеличава риска от отрицателни странични ефекти. Един от всеки четирима родители казват, че..

публикувано на 22.05.24 в 03:37

Почина бивш британски морски командос, обвинен в шпионаж за Хонконг

Във Великобритания бивш ият  кралски морски командос  Матю Трикет , който беше обвинен в шпионаж за разузнавателната служба на Хонконг,  е  почина л , съобщиха от  британската  поли ция. Трийсет и седем годишният Матю Трикет, който беше пуснат под гаранция, беше открит от човек в парк близо до мястото, където живее в Мейдънхед,  графство Баркшър ...

публикувано на 22.05.24 в 03:21