Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В училища в няколко града в страната са подадени сигнали за бомби

Снимка: БГНЕС

В училища в няколко града в страната са подадени сигнали за бомби.

До момента от Министерството на вътрешните работи имат информация за подадени имейли с бомбени заплахи за училища в Русе, Бургас и София.

Имейлите са изпратени на различни имейл адреси, като във всеки от тях се упоменават няколко училища в няколко различни градове. В момента екипите на полицията в градовете, в които има заплашени от бомба училища, действат по процедура, уточниха от МВР.

Преди по-малко от година подобни заплахи бяха изпратени до десетки училища в цялата страна. След разследване тогава полицията залови няколко тийнейджъри, които се оказаха автори на изпратените имейл заплахи.

Сигнал за бомба прекъсна учебните занятия в ПГ по туризъм в Русе, предаде кореспондентът на БНР в града. Всички гимназисти са изведени от сградата и в момента полицейски служители влязоха за оглед в училището.

Заради сигнал за бомба са евакуирани и учениците от Професионалната гимназия по икономика в Шумен. Районът е отцепен. 
По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Теодор Желев, Окръжна прокуратура - Силистра

Повдигнато е обвинение за убийство в силистренското село Зафирово

52-годишен мъж от силистренското село Зафирово е бил убит вчера след спречкване. Мъж е убит след побой За тежкото криминално престъпление има вече задържан – 37-годишне негов съселянин, с обременена съдимост. Смъртта е била причинена след множество удари с тъп предмет по главата. При подаване сигнал до полицията било съобщено, че в..

публикувано на 20.05.24 в 16:42

Близо 1500 детски градини и училища могат да получат средства от МОН по проект "Силен старт"

Близо 1500 детски градини и училища с групи за задължително предучилищно образование са одобрени и могат да получат финансиране за дейности в подкрепа на децата и семействата по проект "Силен старт" на Министерството на образованието и науката. Проектът ще се изпълнява в продължение на 5 години, като през този период във висококачественото..

публикувано на 20.05.24 в 16:28

Плевен чака 1,5 млн. лева от държавата за щетите от пороите

Община Плевен очаква помощ от държавата за справяне с последиците от природното бедствие на 8-и май.  1,5 млн. лева са необходими за спешен ремонт на разрушени улични настилки.  Плевен се възстановява след снощната буря Бурята нанесе щети, засегната настилки и павета, изнесе асфалт, каза Васил Василев, началник отдел в Общината:..

публикувано на 20.05.24 в 16:17

Социалната комисия не прие за задължителна подкрепа в надзора на НОИ на 11% ръст на пенсиите

Парламентарната социална комисия не прие внесения от група депутати проект на решение, с което представителите на правителството в Надзорния съвет на НОИ да бъдат задължени да подкрепят увеличаване на пенсиите с 11 процента от 1 юли. Социалната комисия в НС се събира извънредно заради пенсиите  "За" се обявиха шестима от депутатите в комисията,..

публикувано на 20.05.24 в 16:14
Софийския университет „Св. Климент Охридски

Столичните ВУЗ-ове реагираха по различен начин на обявения от Съвета на ректорите протест

Столичните висши училища реагираха по различен начин на обявения от Съвета на ректорите протест в знак на недоволство от цялостното отношение на държавата към висшето образование. В Софийския университет "Свети Климент Охридски" се провежда редовен учебен процес. Ръководството подкрепя мотивите за протест, но затваряне на университета не е..

публикувано на 20.05.24 в 16:03

Акция срещу купуването на гласове в София

Трима души са задържани в София при полицейска операция срещу купуването на гласове. Акцията е проведена в три столични квартала.  Проверявани са търговски обекти в кварталите "Христо Ботев", "Модерно предградие" и "Филиповци".  Повече информация се очаква, след като приключат действията на разследващите.

публикувано на 20.05.24 в 15:56
Джулиан Асандж

Британски съд разреши на Джулиан Асандж да обжалва екстрадирането си в САЩ

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж ще може да подаде нова жалба срещу екстрадирането му в САЩ, постанови Върховният съд на Обединеното кралство. Джулиан Асандж получи разрешение да обжалва заповедта да бъде изпратен в САЩ, за да бъде съден за изтичане на военни тайни, свързани с войните в Афганистан и Ирак. Решението означава, че Асанж..

публикувано на 20.05.24 в 15:47