Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сенатор републиканец се отказа от президентската надпревара в САЩ

Тим Скот
Снимка: БТА

Кандидатът за президент на САЩ от републиканците Тим Скот обяви, че се отказва от надпреварата за номинацията на партията си за изборите догодина, предаде АП.

Скот оповести решението си снощи - около два месеца преди първичните избори на Републиканската партия да започнат в щата Айова.

Сенаторът от Южна Каролина направи изненадващото изявление в предаването "Неделя вечер в Америка" с Трей Гауди. Новината дойде в момент, когато Скот изостава в социологическите проучвания, и само няколко дни след третите дебати на републиканците, на които той отново не успя да набере инерция, отбелязва БТА.

Говорителят на кампанията му Нейтън Бранд потвърди новината пред АП. Гауди обаче каза, че съобщението го е изненадало.

Скот, който е единственият чернокож републиканец в Сената, обяви през май намерението си да се кандидатира. Той се включи в надпреварата с повече парични средства от всеки друг кандидат на републиканците, но не можа да се открои в надпреварата, доминирана от бившия президент Доналд Тръмп.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С "Алея на книгата" и шествие отбелязват 24 май в Плевен

Плевен чества 24 май с празнично шествие на образователни институции и дейци на културата. Десетки ученици ще се включат в общоградското хорово изпълнение на химна "Върви, народе възродени" на площад "Възраждане". Празничните събития започват с откриване на "Алея на книгата" в 9 часа. Празнично дефиле на образователни институции и дейци..

публикувано на 24.05.24 в 08:18

Писмеността в ерата на дигиталната среда

Какво представлява писмеността в ерата на дигиталната среда? Какви са видовите форми на българската кирилица и защо е важно да имаме официална българска форма на писменост в технологичния свят? През 2014 г. независимата гражданска инициатива "За българска кирилица" призова за обединение около една обща национална цел — популяризиране и използване..

публикувано на 24.05.24 в 08:16

Празнично шествие в Пазарджик

В Пазарджик денят на българската просвета и култура ще бъде отбелязан с празнично шествие, което в 10 и 30 ще тръгне от читалище „Виделина“ и ще премине през бул. „България“ до площад „Константин Величков“ В шествието ще се включат ученици и преподаватели от всички училища в града, като към тях ще се присъединят и културни дейци. Предвидена е и празнична..

публикувано на 24.05.24 в 08:03

За празника на буквите: БДЖ пуска ретро мотриса от София до Банкя

БДЖ организира празнични пътувания със специална ретро мотриса по повод отбелязването на Деня на българската просвета и култура. Мотрисата е произведена през 1960 година в Австрия и е част от музейното наследство на железницата. Планирани са общо шест пътувания през трите дни или по две пътувания на ден от Централна гара София до Банкя..

публикувано на 24.05.24 в 08:02
Д-р Жолт Лавица

Д-р Жолт Лавица: Лошите ученици обикновено са най-креативните

Лошите ученици обикновено са най-креативните . Това каза в интервю за БНР професор д-р Жолт Лавица. В университета "Йоханес Кеплер" в Линц, Австрия, професор Лавица се занимава с търсене на нови методи за образование. Той сподели с българските учители част от новите практики, които използва в средното и началното образование в Европа, Азия,..

публикувано на 24.05.24 в 07:50
Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Софийският университет отбелязва 24 май с академично тържество

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще отбележи празника с академично тържество, което ще започне в 12.00 часа с приветствено слово на ректора проф. Георги Вълчев.  Академично слово на тема "Въпрос на буква" ще произнесе доц. Дария Карапеткова от Факултета по класически и нови филологии. Ще бъдат връчени грамоти на студенти,..

публикувано на 24.05.24 в 07:50

Най-малко четирима загинали при срутване на покрив на ресторант в Палма де Майорка

Най-малко четирима души са загинали, а още 21 са ранени, след като покрив на ресторант се срути в испанския курорт Майорка, съобщи агенция Франс прес. Ранените са приети в различни болници на острова, като 16 от тях са в тежко състояние. Агенцията цитира местни медии, според които се е срутил покривът на двуетажна сграда в района Плая де..

публикувано на 24.05.24 в 07:35