Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравният министър: Нямам политическа подкрепа и ще се оттегля след ротацията

Министърът на здравеопазването Христо Хинков
Снимка: БГНЕС

Здравният министър проф. Христо Хинков няма да продължи да бъде на поста след предстоящата ротация в кабинета.

Пред журналисти той обяви, че се оттегля по собствено желание и вече го е заявил пред групата на ДСБ, която го издигна за министър.

"Имам усещането, че нямам политическа подкрепа. И тъй като ще има смяна на конфигурацията с политическо мнозинство, именно това политическо мнозинство с реакцията по мои управленски решения ми показва, че би трябвало да се оттегля след ротацията". 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна евровотът В Италия

В Италия, от 15 часа до 23 часа местно време днес се гласува за Европейски парламент. Вотът продължава и в неделя от 7 до 23 часа местно време. Право на глас имат 47 300 000 италианци. Те трябва да изберат 76 евродепутати сред над 800 кандидати на 15 партии. Кандидатурите се гласуват в 5 избирателни района: севериозточен, северозападен,..

публикувано на 08.06.24 в 17:51

Без сигнали и жалби за груби нарушения в ЦИК в деня за размисъл

В днешния "Ден за размисъл", в Централната избирателна комисия не постъпиха сигнали и жалби за груби нарушения.  По места продължава оборудването на изборните помещения за утрешния вот "две в едно". 

публикувано на 08.06.24 в 17:35

Специална секция в Дупница за избиратели с увредено зрение или със затруднено придвижване

Освен в подвижна секция, избирателите с увредено зрение или със затруднено придвижване ще могат да гласуват и в отделна секция, която се намира в Спортната зала града, ул. “Христо Ботев“ № 30А, казаха от администрацията. Дадени са и телефони за заявки: 0879 523 466 и 0701 5 92 41.  И на предишни избори Общината в Дупница е давала възможност..

публикувано на 08.06.24 в 17:08

Раздаването на изборните книжа и материали в Габрово върви по график

В Габрово раздаването на изборните книжа и материали преминава по съставения график и не се налага съставите на избирателните комисии да изчакват дълго.  Машините за гласуване трябва да са доставени по места до 17:30 часа. 121 са секциите в община Габрово за утрешния вот 2 в 1. В част от комисиите до последно се налагат смени на..

публикувано на 08.06.24 в 17:06

"Спешна помощ" на мотоциклети започва да действа в Кипър

"Спешна помощ" на мотоциклети започва да действа в Кипър от понеделник, обяви Министерството на здравеопазването. Целта е да се осигури навременна медицинска намеса при пътнотранспортни произшествия в часовете на повишен трафик.  Екипи за бързо реагиране от парамедици се качват на 11 мотоциклети. Те ще работят в делничните дни от 7 ч. до 19 ч., без..

публикувано на 08.06.24 в 16:36

Украинска атака с дронове в Северна Осетия, на над 700 километра от фронта

Украйна стои зад днешната атака с дронове в южния руски регион Северна Осетия. Това потвърди пред агенция Франс прес източник от военното разузнаване в Киев. Дроновете са били насочени към военно летище близо до град Моздок, на повече от 700 километра от фронтовата линия.  Губернатора на Северна Осетия Сергей Меняйло заяви, че атаката е била..

публикувано на 08.06.24 в 16:22
РЗОК Монтана

Над 4000 души в Монтанско са сменили личния си лекар през 2023 година

Жителите на област Монтана най-често сменят личния си лекар заради промяна на местоживеенето или по лична преценка. Над 4000 души миналата година са предпочели друго джипи през 2023 г.  До края на юни всички здравноосигурени лица могат да променят личния си лекар, напомнят от здравната каса в Монтана.   През юни миналата година личния си лекар в..

публикувано на 08.06.24 в 16:20