Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре сутринта започва 24-часова предупредителна стачка на наземния персонал на "Луфтханза"

Няма да бъдат изпълнени полетите от София до Франкфурт и до Мюнхен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Част от полетите за утре и другиден от и до Франкфурт и Мюнхен на авиокомпания "Луфтханза" са отменени, съобщиха на фейсбук профила си от летище София.

Утре сутринта започва 24-часова предупредителна стачка на наземния персонал на германската авиокомпания. Отменени са стотици полети.

Стачката на наземния персонал на "Луфтханза" е ограничена до летищата Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф. Отменени са близо 90% от полетите от и до тези летища.

Няма да бъдат изпълнени полетите от София до Франкфурт и до Мюнхен, показва справка на сайта на летище София.

Засегнати от стачката са общо около 100 000 пътници. Наземният персонал обяви стачката за увеличаване на заплатите, преди да са започнали преговорите с авиокомпанията на 12-ти февруари. Профсъюзите искат за над 25-те хиляди служители увеличение на заплатите с 12,5% или най-малко с 500 евро, като обясняват исканията си с инфлацията.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Израелски танкове навлязоха в центъра на Рафах

Израелски танкове достигнаха центъра на Рафах, за първи път след началото на сухопътната операция в най-южния град в Ивицата Газа, предадоха световните агенции, позовавайки се на свидетели. Танкове са забелязани около джамията "Ал Ауда" в центъра на Рафах, както и в западните квартали, където се съобщава за боеве между израелски войници и..

публикувано на 28.05.24 в 16:40
Руският президент Владимир Путин.

Путин смята, че в Украйна трябва да има президентски избори

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Украйна трябва да проведе президентски избори след изтичането на 5-годишния мандат на държавния глава Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. Вот обаче няма да има заради взето по-рано решение, което Зеленски и съюзниците на Киев смятат за правилно във военновременна обстановка. Той пое..

публикувано на 28.05.24 в 16:35
д-р Галя Викьова - заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Сдружение започва информационна кампания за хранителните добавки

От Сдружението "За достъпна и качествена храна" започват информационна кампания сред младите хора, с която да запознаят потребителите с хранителните добавки. Голяма част от тях са опасни, казаха още от сдружението, а целта е да се знае повече за тях. Чрез брошури потребителите ще бъдат информирани какво означава хранителна добавка и кога е..

публикувано на 28.05.24 в 16:29

307 лева социална пенсия за старост от първи юли

Проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане, предвижда от първи юли социалната пенсия за старост да стане 307 лева, вместо сегашните 276.  Заложеният ръст е с 11 на сто, а предложението е свързано с предстоящата актуализация от същата дата, със същия процент на всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2023 г.  Решението за..

публикувано на 28.05.24 в 16:26
Национална художествена галерия

Изложба през октомври в София на украинско изкуство от първата половина на ХХ век

От октомври 2024 г. до януари 2025 г. украинско изкуство от първата половина на ХХ век ще може да бъде видяно в залите на Националната галерия. Ценните художествени експонати досега са показвани в Мадрид, Кьолн и Виена, а преди да дойдат в София ще гостуват в Братислава и Лондон, разказа посланикът на Украйна у нас Олесия Иласчук. "Ще бъдат..

публикувано на 28.05.24 в 16:22

Нова апаратура за отделението по офталмология на болницата във В. Търново

Очното отделение в областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново получи от дарение лазерен скенер, с който да се подпомогне диагностиката на заболяванията на ретината и на очното дъно. Досега пациентите с такива заболявания и хората с решения от ТЕЛК бяха изпращани в други болници.  След ковид пандемията очната патология рязко се..

публикувано на 28.05.24 в 16:13

Ордени и медали са изложени в Регионалната библиотека в Силистра

Ордени и медали показва Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра в новата си изложба. Експозицията обхваща периода от 1850 до 1950 година и представя български, османски, руски, румънски и германски военни отличия от личната колекция на Валентин Петков, член на Национално движение "Традиция". Ордените и медалите, които показва..

публикувано на 28.05.24 в 16:00