Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи фермери ще бъдат приети в Съвета на ЕС и в ЕК

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Делегация на протестиращите фермери в Брюксел ще бъде приета от Съвета на ЕС и Европейската комисия след заседанието на министрите на земеделието. 

Около 1000 трактора са в белгийската столица около европейските институции. 

Периметърът около Комисията и Съвета е отцепен, стигна се до сблъсъци с полицията, след като фермерите подпалиха гуми със сено, а силите на реда отвърнаха с водни струи. 

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пропалестински протест пред Белия дом, 8 юни 2024 г.

Нова израелска офанзива в централната част на Газа

Израелските сили отново удариха централната част на Газа, ден след като при акция за спасяване на заложници бяха убити над 200 палестинци. Танкове са напреднали в други райони на Рафах в опит да блокират част от южния град. Израелската армия обяви, че продължава операциите източно от селищата Бурейдж и Деир ал Балах в централната част на..

публикувано на 09.06.24 в 18:32

Прогноза: 10-15 процента по-ниска избирателна активност в Турция

Между 10 и 15 процента по-ниска ще бъде избирателната активност в Турция в сравнение с предишните избори, съобщиха за БНР неофициални източници. Сериозен спад в активността бележат секции както в Истанбул, така и в другите големите населени места, където преди традиционно е имало много гласуващи. Това намалява общата активност, въпреки че в..

публикувано на 09.06.24 в 18:23
Вотът в Париж, 9 юни 2024 г.

Опашка и пред посолството ни в Париж

Повечето българи във Франция предпочетоха да гласуват следобед. В двора на посолството ни в Париж, където се намират три от общо 15-те български избирателни секции в страната, се образува опашка по обед Опашката започна да се натрупва на обед в двора на посолството ни в Париж, където се намират три от общо 15-те български избирателни секции в..

публикувано на 09.06.24 в 18:13

Жителите на видинския квартал "Нов път" упражняват правото си на глас

Масово гласуват хората от видинския квартал „Нов път“, където няма нито една избирателна секция.  Заради ремонт на тоалетни в училището там, където преди се гласуваше, за настоящите избори секциите бяха преместени извън квартала.  От Общината обясниха, че така ще се попречи и на манипулиране на вота.  Жители на „Нов път“ тогава недоволстваха..

публикувано на 09.06.24 в 17:59

"Галъп" за активността към 17 часа: 23% за парламентарните избори и 24% за европейските

Към 17 часа отчетената избирателна активност за парламентарните избори е малко над 23%, а за европейските избори тя е малко над 24%. Това съобщи пред БНР социологът от "Галъп" Яница Петкова. "Това е една сравнително по-ниска активност от тази, която имахме на миналите парламентарни избори. Тогава към същия час нашата агенция е отчела 30%..

публикувано на 09.06.24 в 17:57

Младоженци от Горна Оряховица гласуваха преди сватбата

В област Велико Търново избирателната активност към 16 часа е 20,8 % за националния вот и 20 на сто за Европейски парламент. Активността е с 8 % по-ниска спрямо предишните избори. С много от машините има технически проблем като се отпечатва само едната бюлетина, посочиха от Районната избирателна комисия. На избирателите се дава право да..

публикувано на 09.06.24 в 17:55
Посолство на България в Лондон - архив

По-ниска избирателна активност на вота в Обединеното кралство

При по-ниска активност протичат изборите за Народно събрание и Европейски парламент в Обединеното кралство в сравнение с предишни години. Опашки обаче има пред посолството в Лондон поради спецификата на вота 2 в 1 за страните, които не са членки на ЕС. Около 15.30 часа българско време повече от 7000 души бяха гласували в общо 118-те секции..

публикувано на 09.06.24 в 17:45