Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

43 държави поискаха международно разследване на смъртта на Навални

Алексей Навални
Снимка: АП/БТА

Общо 43 държави, сред които САЩ, Обединеното кралство и страните-членки на Европейският съюз, отправиха съвместен призив за провеждане на международно разследване на смъртта на опозиционния политик Алексей Навални по време на задържането му в Русия, предаде АФП.

"Възмутени сме от смъртта на опозиционния политик Алексей Навални, за която крайната отговорност носят руският президент Владимир Путин и руските власти", заяви посланикът на ЕС Лоте Кнудсен пред Съвета по правата на човека в Женева, говорейки от името на 43-те държави. 
По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Facebook / Jazz под звездите на Деветашкото плато

Отново "Джаз под звездите на Деветашкото плато"

Тази вечер в ловешкото село Кърпачево се открива  десетия фестивал "Джаз под звездите на Деветашкото плато", който продължава до неделя. Фестивалът събира популярни  български музиканти на откритата сцена на поляната край пещерата "Гарваница",  между селата Кърпачево и Горско сливово,  съобщи Ива Таралежкова - председател на сдружение..

публикувано на 28.06.24 в 09:36

В Търново задържаха пиян шофьор, причинил ПТП с 8 коли и трима ранени

Полицията във Велико Търново задържа 30-годишен криминално проявен и осъждан, който снощи в нетрезво състояние е причинил катастрофи с осем автомобила и с трима пострадали, сред които и полицай. Имало е полицейско преследване – автомобилът е бил изоставен в покрайнините на града, а водачът е задържан в неадекватно състояние около Великотърновския..

публикувано на 28.06.24 в 09:06

Пътници: БДЖ да си оправят платформата, за да няма опашки на касите

Напрежение и продължително чакане съпътстваха пътниците дошли на Централната жп гара в София, да купят билети с резервация за спални места, за планираната от тях отпуска, която ще прекарат по Черноморието.  На 24 юни  БДЖ обяви на сайта си, че вече е възможно да се  закупят на билети и резервация за спални места за пътувания до 24 юли 2024 г...

публикувано на 28.06.24 в 09:06

Демонстрации и състезания с канута в Тревненското езеро

Езерото в Трявна отново ще се оживи, като професионалисти ще демонстрират уменията си по гребане с канута, а зрителите ще могат да получат уроци от тях. Програмата е двудневна и тренировките по вода започват в 10 часa. Такъв тип забавления в Тревненското езеро бяха позабравени от местните хора и гостите на града, но има инициатива за..

публикувано на 28.06.24 в 08:20

Милен Желев: Единствената възможност за редовен кабинет е с първия мандат

Единствената възможност за редовен кабинет е с първия мандат . Това заяви пред БНР политологът Милен Желев. "Не трябва да губим надежда, че е възможен някакъв консенсус – видим или невидим. Мисля, че в момента текат преговори - не само с ДПС, а и с прословутите липсващи 6 човека за мнозинство.  Има откъде да се съберат депутати, защото..

публикувано на 28.06.24 в 08:15
Велопарк „Пампорово“

В курорта Пампорово започва активният летен сезон

Активният летен сезон в курорта Пампорово започва от днес с работата на двата основни лифта, водещи до връх Снежанка.  Това са лифтовете от Автогара – Студенец и от Студенец – Снежанка.  От днес отварят и велопарк Пампорово, приключенски парк "Язовира", туристическият център на входа на курорта и на пързалката и велогардероба на ски център..

публикувано на 28.06.24 в 08:14

Президентски избори в Иран

Иранците гласуват днес на предсрочни президентски избори след като президентът Ебрахим Раиси загина при катастрофа с хеликоптер миналия месец. Около 61 милиона избиратели са призовани да изберат наследник на Раиси.  Съветът на пазителите, изключително консервативен контролен орган, одобри само шестима кандидати за участие в надпреварата..

публикувано на 28.06.24 в 08:01