Транспорт по европейски правила: ДППИ – проектът „Географска информационна система”

Какви са очакванията от изпълнението на транспортния проект „Географска информационна система – пристанищни инфраструктури”. Повече информация в предаването „България на път” на 30 септември от Наташа Ценева, ръководител на звеното за управление на проекта за Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Храмът на Богинята майка в Балчик в опасност

Храмът на Богинята майка Кибела в Балчик е сред сензационните археологически находки за България с абсурдна съдба. Според археолозите това е единствената подобна открита обществена сграда в източната част на Балканския полуостров и може да бъде паметник от световно значение. 12 години след откриването му обаче светилището тъне в разруха, а..

публикувано на 24.08.19 в 09:30
Цветомира Гяурова, Ива Дочинова и Мартина Георгиева

Денонощно място за учене отваря в Студентски град

Студентките Мартина Георгиева и Цветомира Гяурова откриват първата денонощна библиотека у нас. Пространството за учене отваря врати на 1 октомври в Студентски град. Какво му е нужно на човек, комуто се налага да учи? Тихо, спокойно място и чаша кафе - не звучи сложно, но когато делиш квартира с друг, става трудно. Ирония внася и фактът, че Студентски..

публикувано на 23.08.19 в 12:01

Борис Джонсън и Брекзит

Разговорите на новия британски премиер Борис Джонсън с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон в навечерието на срещата на Г-7 разкриват драматизма на отношенията в Европейския съюз. За коментар в студиото на „Нашият ден“ е поканен Любомир Кючуков, бивш посланик в Лондон. „Докато Франция е преглътнала неизбежността..

публикувано на 23.08.19 в 11:25
Нина Цанева и Асен Балтов

Проф. Асен Балтов – гост в „Нашият ден“

С проф. Асен Балтов – изпълнителен директор на болница „Пирогов“ – в „Нашият ден“ разговаряхме за първия дистанционен преглед, извършен у нас от екип на „Пирогов“ с помощта на   с 5 G технология. Проф. Балтов коментира, че след поставянето на VR очилата за дистанционен преглед буквално се е почувствал като в реалност, подобна на тази във филма..

публикувано на 23.08.19 в 09:28

МОГА фест Етрополе 2019 – за малки и големи

За девета поредна година, между 23 и 25 август, в Крайградския парк на Етрополе и други локации в града ще се проведе МОГА фест. Събитието е с вход свободен и има музикална, детска и спортна програма. Имената в музикалната програма са Out of Mind, Спални Места, The Lefties, The Case, This Burning Day и The Bedlam Club. Организаторите на..

публикувано на 20.08.19 в 16:52