Д-р Султанка Петрова: Децата са личности в обществото, трябва по-често да им казваме, че ги обичаме

Насилие и агресия има не само в българското училище, то е навсякъде в обществото. Насилието е резултат от неефективната работа на институциите. Семейството, учителите, обществото и държавата трябва да работят заедно за превенция на агресията. За това говори днес в рубриката „Очи в Очи с д-р Петрова“ Д-р Султанка Петрова – заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика, председател на Националната женска организация на ВМРО. Чуйте в звуковия файл коментара на политика за корените на агресията и начините за преодоляване на насилието.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Сирница - време за прошка

Прошката

На Сирни Заговезни заедно с доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател в Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Св. Кирил и Методий” разговаряме за прошката. Всеопрощението като акт на любовта. Всичко ли може да бъде простено и защо. Да простиш значи ли да забравиш?

публикувано на 18.02.18 в 08:05
Екипът на „Семейно радио”

Честит рожден ден, Семейно радио!

Осем години като семеен празник е Тенекиена сватба. Това наименование подсеща, че семейният живот се върти главно около кухнята и прозаичните неща от всекидневието. В изминалата година ние доста пипнахме в нашата кухня, попроменихме „Семейно радио” с надеждата то да стане още по-хубаво. Няма да задълбавам повече в алюзията, че ние тук сме голямо..

публикувано на 16.02.18 в 15:35

Пълномощни за подкрепа на уязвимите пълнолетни лица

Нотариус Каменов разказва, че Европейският съвет е приел резолюция с препръки към Европейската комисия за защита на уязвимите пълнолетни лица, които не са в състояние да защитават интересите и имуществото си. По иницатива на Нотариалната камара ще се създаде специален регистър на пълномощните в България, като част от него ще бъде регистърът на т.нар...

публикувано на 16.02.18 в 15:08
Даниела Никифорова (вляво) и Анелия Торошанова

Кое е най-доброто за 10-годишната Фатима?

Конвенцията на ООН за правата на детето и международната общност разпознават особената уязвимост на децата и това е отразено в общия подход на организацията за правосъдието за деца. Основната цел на Конвенцията е да се гарантира, че децата имат достъп до правосъдието и правосъдните системи осигуряват условия за тяхната защита и подкреп а: всяко дете да..

публикувано на 16.02.18 в 14:47

Дядо Добре и Вавилон

Ето на, отиде си от този свят и дядо Добре. И топлата земя, дето в нея всичко расте и покълва, закъта тялото му, слабичко като на врабец. За дядо Добре пожалиха много хора. И тези, които вярват в делата Божии, и тези които не вярват. И тези, които търсят смирението, но не могат да го постигнат, и онези, които като дядо ви Добре опитват да осмислят живота..

публикувано на 16.02.18 в 12:30