Сергей Агафонов, главен редактор на списание „Огоньок“: Отношенията ни са изпуснат шанс и за двете страни

Сергей Агафонов получава наградата на форума „Диалог на културите“
Снимка: Мария Христова

Списание „Огоньок“ получи награда на ХІІ Медиен форум „Диалог на културите 2017“ в Санкт Петербург след проведено гласуване сред млади рускоезични журналисти. Наградата получи главният редактор на списанието Сергей Агафонов, който даде специално интервю за Българското национално радио в Ермитажния театър непосредствено след церемонията.
Каква е формулата на успеха на печатна медия, която продължава да държи милиардна аудитория и да печели награди, независимо от различните обществено-икономически конюнктури през последния век? Какви журналисти работят днес в „Огоньок“ и има ли дисбаланс между поколенията? Какви са връзките с България и интересна ли е тя за рускоезичните читатели? – отговор на тези и други въпроси в звуковия файл.

Прочетете още „Диалог на културите“ събра в Ермитажа журналисти от 30 страни
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Емил Ганчев в студиото на предаването.

Домашен любимец за Коледа

Доколко домашният любимец променя живота на собственика и каква е отговорността на последния за грижите към първия. С отговора на този въпрос започва разговорът с д-р Емил Ганчев, за когото професията на ветеринарен лекар е съдба и още от училище мечтае да я практикува. Най-често пациентите му са кучета и котки, по-рядко птички, зайци, хамстери и морски..

публикувано на 13.12.17 в 13:05

Чистият въздух като начин на употреба

Общината в София и днес е безмилостна към мръсния въздух. Експертите там изработиха мерки, които ще се гласуват на следващата сесия. Една от тях е гражданството да бъде информирано в реално време за съдържанието на фини прахови частици. Там нормата е 50 мг на куб. м на ден. В някои райони се стига до 1600 мг. Та, досега гражданството беше информирано..

публикувано на 13.12.17 в 12:30
Част от корицата на книгата

За младежките субкултури или как се смекчават предразсъдъците

Какви са младежките субкултури у нас, кога се появяват и дали ги познаваме, ще говорим тази сутрин д-р Вихра Барова, която е автор на изследването „Субкултурната идентичност: поглед отвътре навън”. През годините субкултурите са обект на изследване в полето на няколко науки – криминология, социология и педагогиката. Но въпреки разбирането, че..

публикувано на 13.12.17 в 09:50
Стефания Георгиева

Стефания Георгиева: Всяка една ситуация за мен е танц

Стефания Георгиева е хореограф, създател на независим танцов театър АТОМ, преподавател по съвременен танц. В рубриката „Човекът“ ви представяме нейния портрет, в който са вплетени ритъмът, музика и желанието да направи невъзможното възможно. Къде се крие предизвикателството да бъдеш независим танцьор? Каква е перспективата за съвременния танц в..

публикувано на 13.12.17 в 09:05
Ясен Дараков

Ясен Дараков: Българите в Чикаго имат нужда от радио на български език

В Чикаго започна излъчване радио на български език „BG VOICE“ за българите, които живеят там. Как е възникнала идеята, кой ще „говори“ по „BG VOICE“, какво включва програмата и защо е важно да има радио за българи в САЩ? – разказва един от основателите му журналистът Ясен Дараков.

публикувано на 13.12.17 в 08:50