Икономическите измами не са български патент

С новия закон срещу „пране“ на пари за пореден път се увеличава административната тежест у нас, категоричен е доц. Димитър Динев, председател на Асоциацията за противодействие на икономическите измами
Снимка: архив

Знания, опит и професионализъм се обединяват в противодействието на икономическите престъпления, демонстрирано от лекторите на Шестата конференция на Асоциацията за противодействие на икономическите измами (АПИИ), която се проведе в София на 7 и 8 юни 2018 г.

В Деня на икономиста в ефира на БНР с отзвук от конференцията се включва председателят на АПИИ доц. Димитър Динев, който коментира състоянието на борбата срещу икономическите измами и корупцията у нас и резултатите от последните години. В звуковия файл можете да чуете за отзвука от най-коментираните и любопитни теми от конференцията, сред които са: човешките ресурси като генератор за измами, счетоводните трикове, прането на пари и новото законодателство, вътрешните одитори и връзката им с работодателите, журналистическите разследвания и ефектът от тях.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протести и майчини сълзи – в очакване на сметката

Протестът на майките на деца с увреждания продължава, а заедно с него – странните реакции, спекулациите в публичното пространство и измиването на ръцете – дори не по Понтий Пилат. Приемането на Закон за личната помощ е само върхът на айсберга и началото на процеса на реформи, счита протестиращата майка и член на работните групи по време на преговори Мая..

публикувано на 25.06.18 в 16:44
Неапол

Да изпиеш сутрешното си кафе в Неапол

„Срещи в скайпа“ ни отвеждат в приказния Неапол, в компанията на Антоанета Алексова, която от 12 години живее и работи там. Тя ще ни „разходи“ из прекрасния исторически център, където ще изпием сутрешното си кафе и ще се полюбуваме на безоблачния Везувий. Ще „изпием“ и едно лимончело – типичен летен неаполитански ликьор. Антоанета завършва специалност..

публикувано на 25.06.18 в 14:51

За реколтата и протестите около нея

От земеделското министерство обявиха, че близо 90 % от посевите със зърнени култури са в много добро състояние. Жътвата започна. Очаква се реколта над 6 млн. тона. С високо качество. Изкупните цени в момента са над 300 лв. на тон. Фючърсните – 350. В края на годината обичайно още по-високи. Неблагоприятните климатични условия в Русия и Украйна, основните..

публикувано на 25.06.18 в 12:30

Религиозното образование в България

Има ли българското общество ясно изградено съзнание за необходимостта от религиозно образование? Възприема ли то религиозното образование като проблем, който трябва да се решава? Въобще нужно ли е да се поставя такъв въпрос? Какви са реалните възможности да се осъществява този тип образование? Не може да не се поучим и от опита на съседните ни..

публикувано на 24.06.18 в 08:05

За тайните на старите майстори

Знаете ли какво означава „мещра“? А знаете ли, че у нас преди време е съществувал таен дюлгерски език, от който днес много малко думи са останали. Като бялчо за сняг, малец за дете, духань за тютюн, нуска за жена и жуф за господар. Този таен език на старите майстори се използвал да се предава важна информация – съдържал професионални термини, с които..

публикувано на 23.06.18 в 09:00