„Законът и Темида“ – 7 години в ефира на БНР

Анелия Торошанова: Заслужава си да помагаш на хората и да променяш човешки съдби

Анелия Торошанова
Снимка: личен архив

Юридическото предаване на БНР, което се излъчва всеки петък в ефира на програма „Христо Ботев“, стана на 7 години. Години, през които екипа на предаването влизаше в битки със съд, прокуратура и различни институции.

„Преди седем години създадох това предаване с една мисия – да помагам на хората при решаването на частни случаи и казуси и сега се оказа, че това предаване в ефира на обществената медия може да променя човешки съдби, да се бори за отстояването на истината и справедливостта, да дава съвети и консултации във всички сфери на правото – трудово, гражданско, семейно, наказателно, административно, нотариално.

През тези седем години до мен бе един изключителен екип – едно съзвездие от личности – консултанти и приятели на предаването. Благодаря ви! Доказахме, че заедно сме силни, можем да влизаме в битки и да побеждаваме в името на справедливото и ефективно правораздаване и защита на правата и интересите на хората, които имат нужда от нас – нашите слушатели.

Да помагаме на хората си заслужава!“

Това каза днес в „Законът и Темида“ авторът и водещ на юридическото предаване, дългогодишен журналист в обществената медия с традиции, неповторим авторитет и извоювано доверие – Българското национално радио, Анелия Торошанова.

Днес в предаването чухте повече за историята на творческия продукт, а също така и за консултантите на предаването – експрокурорът, адв. Захари Генов, адв. Красимира Янева, нотариус Камен Каменов, адв. Пламен Димитров, проф. Момяна Гунева,  проф. Ирена Илиева, доц. Ана Джумалиева, експрокурорът, адв. Любомир Новиков и адв. Мариета Генчева. Срещнахме ви и с още един човек композиторът Кристиян Бояджиев – автор на сигнала и джинглите на „Законът и Темида“. Музикален редактор на предаването е Елина Величкова, а редактор журналистът Таня Любенова.

Чуйте звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От детството към безгрижието

Как се създава и как се остава щастлив човек – за това, за препятствията в детството и за преодоляването им говорим в „Нашият ден“ с Мимоза Димитрова от Асоциация „Българско психоаналитично пространство“ в седмицата на посещението на психоаналитика Патрик Ландман, доскорошен президент на една от авторитетните и най-динамично напредващи френски..

публикувано на 24.06.19 в 10:25

Привилегировани превозвачи

Привилегировани ли са някои превозвачи и защо една фирма продължава да нарушава правата на пътниците – за това говорим в „Нашият ден“ с цигуларката Кремена Николова след едно опасно пътуване. А съвети към всички вас отправя изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски. Повече в звуковия файл.

публикувано на 24.06.19 в 10:06

Светостта и нейното въплъщение в лицето на св. Йоан Рилски

• Репортаж от Научна конференция, посветена на 550-годишнината от връщането на мощите на св. Йоан Рилски Чудотворец от Търново в основаната от него обител. • Разговор с гл. ас. д-р Венцислав Каравълчев, преподавател в Богословския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ за личността и делото на св. Йоан Рилски.

публикувано на 23.06.19 в 08:05
Протестиращи държат в ръцете си плакати, на които пише „Аз съм (ние сме) Иван Голунов“, по време на шествие в подкрепа на арестувания журналист Иван Голунов.

Руснаците питат

В Русия наричат безпрецедентна реакцията на гражданското общество и журналистическата гилдия на задържането, по обвинение в притежание и разпространение на наркотици, на разследващия журналист и кореспондент на сайта „Медуза“ Иван Голунов. Освобождаването на журналиста доведе до публикации в списание „Огоньок“ и други издания за наркопрестъпленията в..

публикувано на 22.06.19 в 13:25
Василена Радева, Нейтън Купър и техните синове Робин и Леон

Василена и Нейтън - една учудващо добра комбинация

Наши семейни гости са театралната режисьорка Василена Радева, нейният съпруг Нейтън Купър и двете им момчета - Робин и Леон. Брак между българка и американец - звучи нестандартно, особено когато съпругът избира за свое място за живеене България. Тук се раждат и двете им момчета, а защо се чувстват толкова щастливи и удовлетворени – ще ви разкаже на..

публикувано на 22.06.19 в 11:10