„Законът и Темида“ – 7 години в ефира на БНР

Анелия Торошанова: Заслужава си да помагаш на хората и да променяш човешки съдби

Анелия Торошанова
Снимка: личен архив

Юридическото предаване на БНР, което се излъчва всеки петък в ефира на програма „Христо Ботев“, стана на 7 години. Години, през които екипа на предаването влизаше в битки със съд, прокуратура и различни институции.

„Преди седем години създадох това предаване с една мисия – да помагам на хората при решаването на частни случаи и казуси и сега се оказа, че това предаване в ефира на обществената медия може да променя човешки съдби, да се бори за отстояването на истината и справедливостта, да дава съвети и консултации във всички сфери на правото – трудово, гражданско, семейно, наказателно, административно, нотариално.

През тези седем години до мен бе един изключителен екип – едно съзвездие от личности – консултанти и приятели на предаването. Благодаря ви! Доказахме, че заедно сме силни, можем да влизаме в битки и да побеждаваме в името на справедливото и ефективно правораздаване и защита на правата и интересите на хората, които имат нужда от нас – нашите слушатели.

Да помагаме на хората си заслужава!“

Това каза днес в „Законът и Темида“ авторът и водещ на юридическото предаване, дългогодишен журналист в обществената медия с традиции, неповторим авторитет и извоювано доверие – Българското национално радио, Анелия Торошанова.

Днес в предаването чухте повече за историята на творческия продукт, а също така и за консултантите на предаването – експрокурорът, адв. Захари Генов, адв. Красимира Янева, нотариус Камен Каменов, адв. Пламен Димитров, проф. Момяна Гунева,  проф. Ирена Илиева, доц. Ана Джумалиева, експрокурорът, адв. Любомир Новиков и адв. Мариета Генчева. Срещнахме ви и с още един човек композиторът Кристиян Бояджиев – автор на сигнала и джинглите на „Законът и Темида“. Музикален редактор на предаването е Елина Величкова, а редактор журналистът Таня Любенова.

Чуйте звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Събота сутрин в село Момчиловци

На гости в планинското село Момчиловци, което се намира в Южна България, в сърцето на Централните Родопи. Разположено е високо в планината с надморска височина от 1070-1280 м и е на 14 км от най-близкия град Смолян. Момчиловци е популярна дестинация за селски туризъм. Недалеч от него се намира ски курортът Пампорово. Наблизо е и местността..

публикувано на 19.10.19 в 08:50

Защитата на човешките права е гаранция за сътрудничество между КЗД и сродните турски институции

В края на август 2019 г. КЗД подписа меморандум за сътрудничество с омбудсмана на Турция Шереф Малкоч. След подписването на меморандума Комисията беше поканена в Република Турция за договаряне на съвместни инициативи за защита от дискриминация и съхраняване на човешките права. Доц. д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация..

публикувано на 18.10.19 в 14:43
Анелия Торошанова, Мария Стефанова, Захари Генов, Антон Станков и Бетина Жотева

Оставката на Светослав Костов няма да реши кризата в БНР

Оставката на Светослав Костов няма да реши кризата в БНР. Така коментираха ситуацията в БНР в студиото на "Законът и Темида" Бетина Жотева, член на СЕМ; Мария Стефанова, медиен експерт, бивш председател на СЕМ, и адвокат Антон Станков, бивш съдия и бивш министър на правосъдието. Те изразиха и своите становища по отношение на ф алшивите новини и..

публикувано на 18.10.19 в 12:52
Ива Дойчинова и Златна Костова

Среща със Златна Костова в края на циганското лято

"Обещава и сребро, и злато – Циганското лято"  – финалът на стихотворението "Циганско лято" на Златна Костова е добро начало за срещата с нея в рубриката "Главен герой" на "Нашият ден". Тя се пада на датата на имения ѝ ден, а Златна е от хората, които не просто напълно отговарят на името си, ами и му придават допълнителен блясък. Преводачка на пиеси,..

публикувано на 18.10.19 в 10:57

Поход на свободата срещу трафика на хора

Трафикът на хора е зловеща реалност, за която смятаме, че се случва някъде далеч от нас. Приемаме, че животът ни се е сложил така, че рискът да бъдем отвлечени, подмамени от фалшива обява за работа или от близък човек за нас не съществува. По болезнената тема за трафика на хора в студиото на "Нашият ден" Любомира Константинова разтоваря с Мартин..

публикувано на 17.10.19 в 12:54