Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Записки 12-и калибър на един луд ловджия

Кой е той ли? Ами всички го знаят като Димитър Стоянов, който обаче във Фейсбук се подвизава под името Димитър Димитров. А как да го разпознаете сред мнозината му съименници? Естествено по марковата ловджийска шапка! Явно някакви стратегически съображения са го накарали да се подвизава под различни имена на литературния фронт и този на социалните мрежи, но така е при ловците – всеки си има някаква стратегия и тактика. 

Независимо от всичко, не му се размина разпъването с въпроси, защото ни попадна на мушката като гост в рубриката "Есента на ловеца и риболовеца", в която обръщаме специално внимание на колегите, които са и хора, изявяващи се на полето на творчеството и изкуството. Е, ще се убедите, че той самият си казва охотно всичко, дори и това, за което не сме го питали! 

Остава ни споменът за срещата ни с него и последните му две книги: "Декамерон 12 калибър – истории от гюмето" и "Записки от дневника на един луд ловджия". А дали има някаква връзка между любовните "декамеронски" похождения и обикновените ловджийски лакърдии в гюмето в очакване на слуката – ще разберете сами ей сега от човека, преразказал ловно-рибарското ни ежедневие.

Знаем, че човек невинаги може да е в ефир с нас, но на страницата на "И рибар съм, и ловец съм" можете да наваксате пропуснатото и да чуете всички предавания, а… и още нещо!

Снимки – БНР
По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Вера Бонева - Чолашка и Антон Митов

Антон Митов представя: Вера Бонева - Чолашка – състезател по петанк и любител на каяка

Каква е връзката между спорта петанк и религиозния туризъм? За едно състезание в Израел, сигурността там, как се преживява културният шок и може ли да се кара каяк в Мъртво море? Да прекараш законно няколко буркана със сладко от вишни – или защо са кухи топките за петанк? За морските експедиционни каяци и къде се намира най-доброто място за каране..

публикувано на 17.06.24 в 11:45

Връчват наградите "Млад Благотворител" 2024

На днешния 17 юни фондация "Благотворител" отбеляза своята 20-годишнина с раздаване на наградите от националния конкурс "Млад Благотворител" 2024. Събитието бе коментирано в рубриката “Епизоди от живота” на предаването “Нашият ден”, където председателят на УС на фондацията Станислава Рашева сподели повече за доброволците и техните проекти. Станислава..

публикувано на 17.06.24 в 10:41

Програмата "Еко лято" стартира

Днес (17 юни) стартира програмата "Еко лято", организирана от Младежки център - Добрич. За програмата и участниците в нея в "Нашият ден" разказва Силвия Венелинова – организатор в Младежки център - Добрич. Програмата изгражда традиция вече над 15 години, което е заявка, че младите хора имат необходимост от подобни занимания. Венелинова..

публикувано на 17.06.24 в 09:22
Ивайло Динев

Ивайло Динев: Дебатът за идеи и програми тотално е изчезнал сред политиците

Защо и как "ТикТок политиката" набира сили в Европа и България, коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Ивайло Динев , политолог от Центъра за Източноевропейски и международни изследвания в Берлин. "Това са политически формации, популяризирани най-вече в социалните мрежи. Това променя начина на провеждане на политическите кампании –..

публикувано на 17.06.24 в 08:55
Стивън Монтгомъри

Стивън Монтгомъри: Англичанинът, който обикна България

В рубриката "Мигранти с таланти" ви представяме Стивън Монтгомъри, един англичанин, който обича България и живее в у нас от вече 10 години. Стивън се запознава със своята съпруга българка в Лондон, където тя е на стаж и след известен период на пътуване и колебания, накрая Стивън се жени и остава в Българиял По професия Стивън е професионален оператор и..

обновено на 17.06.24 в 08:35